0 af 0 for ""

Tulipgrunden bird view

Landskab

Vi formgiver æstetiske og funktionelle udemiljøer for mennesker

Sweco Architects afdeling for Landskab er specialiseret i udviklingen af by- og landskabsrum. Vi sørger for, at en flade ikke bare er en flade, men at landskabet derimod er formgivet efter omstændighedernes kompleksitet. Vores projekter skabes med fokus på at fremtidssikre byer, kyster og landskaber, og vi sætter en ære i at koble kontekst og bygning sammen til et helstøbt projekt.

Landskab

Vi beskæftiger os med fagets mange skalaer – helt fra den overordnede planlægning af komplekse masterplaner til den strategiske finplanlægning af intime by- og haverum, hvor de små detaljer er afgørende. Vi arbejder med by- og landskabsrum i alle former, og vi bestræber os på at skabe grønne miljøer, der understøtter samspillet med omgivelserne og styrker helhedsindtrykket.

Med en dialogbaseret og helhedsorienteret tilgang brænder vi for at skabe landskabsrum, som giver værdi til brugerne i form af funktionelle, æstetiske og bæredygtige løsninger, der bidrager til menneskers livskvalitet i hverdagen.

Vi tror på værdien af integreret design, og at vi, i samarbejde med andre faggrupper, skaber de bedste projekter. For eksempel samarbejder vi tæt med vores ingeniører i projekter som Favrholm Nord, Svendborg Havn, Nørrestrand og Thomas B. Thriges Gade. Når vi samarbejder på tværs af faglige felter, sikrer vi, at der bliver taget højde for både bygbarhed, økonomi, funktion og æstetik, så bindinger og udfordringer bliver løst i tide, og opgaven løftes hele vejen fra idéoplæg til udførsel.

Kunsten i landskabet

Vi arbejder også med opgaver og rådgivning inden for kunst og kulturarv, og det seneste år har vi både arbejdet med strategiske udviklingsplaner og mindre konkrete opgaver for kunstinstutitioner og aktører.

I Munkeruphus i Nordsjælland har vi lavet nye belægninger omkring museet, og med afsæt i kunster Gunnar Nygaard Andersens præcise geometriske værker har nyt et væksthus og terrasser fået nye belægninger, som trækker husets ånd helt ud i haverummet.

I Nyborg har vi som del af et tværfagligt team sammen med Etnolog Christa Brønd og kurator kunsthistoriker Lotte Toftegård udarbejdet en Kunststrategi for Nyborg Kommune, som skal sikre at kunsten fremadrettet bliver en del af den bæredygtige udvikling af kommunens mange fysiske projekter og initiativer i både Nyborg, Ørbæk og Langeskov.

I Døvling ved Herning ligger Deep Forest Art Land, som er minilandskab skabt af istiden, moderne skovdrift og siden 2009 indtaget af kunstværker. Her har vi udarbejdet en strategisk udviklingsplan for det unikke landskab, som styrker samspillet mellem kunsten og naturen fremadrettet, og sikrer offentligheden adgang til mange typer natur og samtidskunst.

Thomas B. Thriges Gade Odense
Thomas B. Thriges Gade cykelsti med gående par
Halskov Havn Korsør
Halsskov Havn
Den Blå Kant Svendborg
Den Blå Kant vandaktivitet
Tulipgrunden Aarhus
Tulipgrunden - Sweco Architects
Rantzausbakke Herning
Rantzausbakke rendering
Kunstnerkarréen København
Kunstnerkarreen facade 2
Teglværks Lunden Herning
Teglværks Lunden
Israels Plads København
Israels Plads fra luften
Anja Boserup

Anja Boserup

Teamleder / Landskab Øst / Landsskabsarkitekt
Carina Rosenbech Thybo

Carina Rosenbech Tycho

Teamleder / Landskab Vest / Landskabsarkitekt
Mette Lund Traberg

Mette Lund Traberg

Kreativ leder / Landskabarkitektur