Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/ui_4_nyhed.jpg

Vores byer: Miljømæssige ørkener eller oaser for biodiversitet?

14 oktober 2020
For nylig konkluderede FN’s generalsekretær António Guterres, at bevarelse af biodiversitet er nødvendig for at mindske klimaforandringerne og forhindre pandemier. I en ny rapport viser Sweco, hvordan byplanlægning kan gøre vores byer til en del af løsningen.
/siteassets/nyheder/randselva_nyhed_topfoto.jpg

Internationalt Sweco-projekt kåret som verdens bedste BIM-projekt

06 oktober 2020
Ud af 130 indstillede projekter fra i alt 36 lande vandt Randselva-brobyggeriet i Norge hovedprisen som årets bedste BIM-projekt samt prisen for årets bedste infrastruktur-projekt i software-udvikleren Teklas globale BIM Awards. Randselva-broen er den hidtil største bro, der designes og bygges uden brug af tegninger.
/siteassets/nyheder/barbados.jpg

Fra affald til energi: Sweco skal gøre Barbados førende i Caribien

02 oktober 2020
Sweco skal gennemføre en større undersøgelse af de mest miljørigtige og økonomisk fordelagtige løsninger til at generere energi fra affald i den lille østat i Caribien. Det er det andet projekt i østaten, som Sweco gennemfører.
/siteassets/nyheder/nordflojen_topbanner.jpg

Rigshospitalets nye Nordfløj: Et bæredygtigt hospital med rum til mennesker og plads til fremtiden

21 september 2020
Rigshospitalets nye Nordfløj er et byggeri, der fremmer helingsprocessen hos det enkelte menneske og samtidig optimerer effektiviteten og funktionaliteten til glæde for hospitalets personale og patienter. Projektet er et godt eksempel på, hvordan vi kan indrette fremtidens hospital med fokus på både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
/siteassets/nyheder/miljoweb_web_news.jpg

Ny portal til miljøets vagthunde er udviklet sammen med 15 kommuner

14 september 2020
I et hidtil uset omfang af brugerinvolvering har Sweco og 15 af landets kommuner udviklet portalløsningen MiljøWeb, der hjælper kommunerne med at føre tilsyn med virksomheder, landbrug og vandanlæg. Hos Hjørring Kommune, der har været én af de mest aktive bidragsydere, kan man ikke få armene ned over den nye portal: ”Det er et kvantespring rent teknologisk”, lyder det.
/siteassets/nyheder/korsor_hojvandssikring_nyhed_web.-foto_slagelse-kommune.jpg

Sweco skal sikre Korsør mod højvande og stormflod

02 september 2020
Bæredygtig højvandssikring skal sikre Korsør bymidte mod oversvømmelser og gøre byen modstandsdygtig overfor klimaforandringer. Til den opgave har Slagelse Kommune skrevet kontrakt med Sweco og underleverandøren arki_lab.
/siteassets/nyheder/vores_mal_september_2020.jpg

Nu lanceres 197 målepunkter for FN’s verdensmål i Danmark

01 september 2020
For første gang nogensinde lancerer et land nationale målepunkter for sit arbejde med FN’s verdensmål. I dag offentliggør Danmarks Statistik og 2030-panelet rapporten ’Gør verdensmål til vores mål - 197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden’, som vil sætte retningen for Danmarks videre arbejde med verdensmålene.
/siteassets/nyheder/frederikshavn_news_topbanner.jpg

Sweco får tonstunge skibe og borerigge på skinner i Frederikshavn

20 august 2020
Som totalrådgiver for Aarsleff har Sweco foretaget alle beregninger bag anlægget af en banebrydende og miljøsikker genbrugsfacilitet til ophugning af skibe og borerigge i Frederikshavn. Det består bl.a. af et nyt ’skidding area’ – et transportsystem, der er beregnet til at kunne tåle en ekstrem belastning på 60 tons pr. m2, når pensionsmodne skibe og borerigge trækkes op på land, skilles ad og bruges til nye formål. Forleden gled den 14.000 tons tunge Tyra Øst-platform elegant op på kajen efter udtjent tjeneste på Nordsøen.
/siteassets/nyheder/kant_nyhed.jpg

Nu flytter KANT arkitekter ind på Swecos hovedkontor

17 august 2020
Mandag d. 17. august flytter 87 arkitekter fra KANT arkitekter ind på Swecos hovedkontor i København. Sammenlægningen af de to kontorer er endnu et led i Swecos strategi om at tilbyde kunderne fuldt integrerede rådgivningsydelser fra fælles arkitekt- og ingeniørkontorer.
/siteassets/nyheder/henrik_lekso.jpg

Sweco ansætter ny chef for landsdækkende enhed for bygherrerådgivning

11 august 2020
Henrik Leksø er ansat som ny afdelingschef for Bygherrerådgivning i Sweco Danmark. Her får han ansvar for en landsdækkende enhed for bygherrerådgivning med ambitionen om at komme endnu tættere på kunderne med Swecos integrerede tilgang til rådgivning.