Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/henrik_lekso.jpg

Sweco ansætter ny chef for landsdækkende enhed for bygherrerådgivning

11 august 2020
Henrik Leksø er ansat som ny afdelingschef for Bygherrerådgivning i Sweco Danmark. Her får han ansvar for en landsdækkende enhed for bygherrerådgivning med ambitionen om at komme endnu tættere på kunderne med Swecos integrerede tilgang til rådgivning.
/contentassets/d71b464491b1462bbe8b9be9100f23ef/oresundsmotorvej_web_770x380.jpg

Sweco bidrager til udvidelsen af Øresundsmotorvejen

09 juli 2020
Sammen med Atkins skal Sweco rådgive A/S Øresund om mulighederne for at udvide Øresundsmotorvejen. Projektet har til formål at afhjælpe trængslen og øge trafiksikkerheden på den stærkt trafikerede motorvej – i første omgang i form af en forundersøgelse, som vil være beslutningsgrundlag og efterfølgende kan udvides med et mere detaljeret projekt.
/siteassets/nyheder/tegnestue_odense_topbillede_farve.jpg

Sweco åbner arkitekttegnestue i Odense

03 juli 2020
Den 1. august åbner Sweco arkitekttegnestue på Fyn. Den nye arkitekttegnestue, der bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor, binder arkitekt- og ingeniørfaglighederne sammen og forbinder de to arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og KANT arkitekter.
/siteassets/urban-insight/heatmap_nyhed.jpg

Ny rapport fra Sweco: Danske byer er ikke gearet til hedebølger

30 juni 2020
Frem mod 2050 bliver Danmark varmere, og vi vil opleve flere hedebølger end i dag. Den ekstreme varme rammer især ældre og svage, og på europæisk plan er hede allerede i dag det naturfænomen, der har flest liv på samvittigheden. Danske byer er langt fra gearet til at håndtere fremtidens varmere vejr, men vi bliver nødt til at indtænke hedebølger som klimaudfordring i byplanlægningen. Det viser årets tredje Urban Insight-rapport, som Sweco lancerer i dag.
/siteassets/nyheder/pilegardstrekanten_nyhed.jpg

Sweco skal designe Dianalunds nye bæredygtige bydel ud fra FN’s verdensmål

25 juni 2020
Som led i Sorø Kommunes Vision 2022 og ambitioner om at tiltrække flere indbyggere, har kommunen bedt Sweco om at udarbejde en masterplan for udviklingen af det 175.000 m2 store område, Pilegårdstrekanten i Dianalund. Den nye bydel skal oversætte FN’s verdensmål til arkitektur og vise, hvordan bæredygtige materialer og design kan skabe en sund bydel med stor mangfoldighed, livskvalitet og fællesskaber blandt de 300-400 nye boliger og op mod 1000 nye borgere.
/siteassets/nyheder/lalandia_varmeforsyning_illustration_website.png

Koldt drikkevand skal varme nyt Lalandia i Søndervig op

24 juni 2020
Nytænkende varmeløsning vil ’tappe’ energi ud af drikkevandet, mens det bevæger sig gennem drikkevandsledningen fra Ringkøbing-Skjern til Hvide Sande og Holmsland Klit. Energien fra drikkevandet kommer til at varme hele det nye Lalandia i Søndervig op, så gæsterne kan se frem til en mere bæredygtig tur i baljen. Den alternative varmekilde, der ikke tidligere er set i denne skala i Danmark, har et stort potentiale – også andre steder i landet.
/siteassets/nyheder/lindbjergskolen_topbillede.jpg

Lindbjergskolen vinder Årets Skolebyggeri 2020

15 juni 2020
Lindbjergskolen i Hammerum er udpeget som vinder af Årets Skolebyggeri 2020. Skolen, som er designet af Swecos arkitekter og ingeniører, udmærker sig bl.a. med sine tanker om fremtidens 24-7 skole, sin indretning og koblingen til lokalmiljøet og naturen. Prisen blev overrakt til skole, bygherre og rådgivere i dag ved en fejring på Lindbjergskolen.
/siteassets/nyheder/fugtighedsmaler.jpg

Intelligente sensorer fortæller hvornår træerne tørster

11 juni 2020
Sensorer placeret ved bytræer og buske formidler løbende data om jordfugtighed til kommunerne, som bruges til at vurdere behovet for passende vanding. Løsningen er skabt i samarbejde mellem HedeDanmark og Sweco og har potentialet til at give kommunerne store besparelser på drift og ressourcer.
/siteassets/urban-insight/ui_2_nyhed.jpg

Urbanisering og klimaudfordringer presser Danmarks kyst- og fjordbyer: Sådan skaber vi attraktive og klimaresistente byer

10 juni 2020
En lang række mellemstore danske kyst- og fjordbyer står i disse år overfor den samme udfordring: Flere flytter til, mens presset på byernes evne til at håndtere følgerne af klimaforandringer som skybrud, stigende vandstande, tørke og hedebølger stiger. En ny rapport fra Sweco tager problematikken op og diskuterer, hvordan vi kan designe byer, som både er attraktive og sunde – og som kan håndtere konsekvenserne af fremtidens ekstreme klima.
/siteassets/nyheder/arets_skolebyggeri_top.jpg

Lindbjergskolen nomineret til Årets Skolebyggeri 2020

13 maj 2020
Fem danske skoler er med i opløbet om at vinde prisen som årets danske skolebyggeri i 2020. Lindbjergskolen, som Swecos arkitekter og ingeniører står bag, er blandt de nominerede.