Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/stark_topbanner_6.jpg

Sweco baner vejen for nyt bæredygtigt byggemarked i Aarhus

25 november 2020
Byggemarkedskæden STARK’s kommende flagskibsforretning bliver et nyt vartegn for den nordlige del af Aarhus, hvor både bygninger og sortiment præges af bæredygtige materialer. Sweco og Årstiderne Arkitekter er udpeget som integreret rådgiver på projektet.
/siteassets/nyheder/generationernes_hus_topbillede.jpg

Generationer flytter sammen: Nytænkende Aarhus-projekt byder nye beboere velkommen

20 november 2020
Generationernes Hus, der er opført på den kunstigt anlagte Aarhus Ø, er et moderne bud på et hus, hvor børn, unge, voksne og ældre lever og bor sammen. De første generationer er flyttet ind og i løbet af vinteren rykker endnu flere beboere sammen side om side. Sweco har været ingeniørrådgiver for alle ingeniørdiscipliner på projektet.
/siteassets/nyheder/bygherre_og_virksomheder_eftersporger_topbillede.jpg

Bygherrer og virksomheder efterspørger mere vild natur

17 november 2020
I mange år skulle arealerne mellem nybyggede boliger helst bare være nemme at pleje. Græsplæner, buske og enkelte træer samt en legeplads – så var bygherre tilfreds. Nu mærker Swecos rådgivere en spirende interesse for at få mere natur og gerne den vilde af slagsen ind i byggeprojekter. Det er godt nyt for biodiversiteten, der er udfordret som aldrig før.
/siteassets/urban-insight/ui5_nyhed.jpg

Størstedelen af Europas byer mangler klimatilpasningsplaner

04 november 2020
Kun en ud af fire europæiske byer har en plan for, hvordan de vil imødekomme fremtidens klimaforandringer. Der er stadig tid til at handle – men vi er nødt til at hæve tempoet drastisk.
/siteassets/nyheder/mineralvandsfabrikken_nyhed_1.jpg

Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset er afleveret til Carlsberg Byen

02 november 2020
I starten af september måned blev Mineralvandsfabrikken afleveret til Carlsberg Byen – og dermed kan vi se tilbage på et projekt, der har været udfordrende, men som vi også er meget stolte af at have gennemført. De første boligejere er allerede flyttet ind i de eksklusive lejligheder på toppen af Mineralvandsfabrikken, som engang dannede rammer for et gammelt tapperi og sodavandslager.
/siteassets/nyheder/ui_4_nyhed.jpg

Vores byer: Miljømæssige ørkener eller oaser for biodiversitet?

14 oktober 2020
For nylig konkluderede FN’s generalsekretær António Guterres, at bevarelse af biodiversitet er nødvendig for at mindske klimaforandringerne og forhindre pandemier. I en ny rapport viser Sweco, hvordan byplanlægning kan gøre vores byer til en del af løsningen.
/siteassets/nyheder/randselva_nyhed_topfoto.jpg

Internationalt Sweco-projekt kåret som verdens bedste BIM-projekt

06 oktober 2020
Ud af 130 indstillede projekter fra i alt 36 lande vandt Randselva-brobyggeriet i Norge hovedprisen som årets bedste BIM-projekt samt prisen for årets bedste infrastruktur-projekt i software-udvikleren Teklas globale BIM Awards. Randselva-broen er den hidtil største bro, der designes og bygges uden brug af tegninger.
/siteassets/nyheder/barbados.jpg

Fra affald til energi: Sweco skal gøre Barbados førende i Caribien

02 oktober 2020
Sweco skal gennemføre en større undersøgelse af de mest miljørigtige og økonomisk fordelagtige løsninger til at generere energi fra affald i den lille østat i Caribien. Det er det andet projekt i østaten, som Sweco gennemfører.
/siteassets/nyheder/nordflojen_topbanner.jpg

Rigshospitalets nye Nordfløj: Et bæredygtigt hospital med rum til mennesker og plads til fremtiden

21 september 2020
Rigshospitalets nye Nordfløj er et byggeri, der fremmer helingsprocessen hos det enkelte menneske og samtidig optimerer effektiviteten og funktionaliteten til glæde for hospitalets personale og patienter. Projektet er et godt eksempel på, hvordan vi kan indrette fremtidens hospital med fokus på både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
/siteassets/nyheder/miljoweb_web_news.jpg

Ny portal til miljøets vagthunde er udviklet sammen med 15 kommuner

14 september 2020
I et hidtil uset omfang af brugerinvolvering har Sweco og 15 af landets kommuner udviklet portalløsningen MiljøWeb, der hjælper kommunerne med at føre tilsyn med virksomheder, landbrug og vandanlæg. Hos Hjørring Kommune, der har været én af de mest aktive bidragsydere, kan man ikke få armene ned over den nye portal: ”Det er et kvantespring rent teknologisk”, lyder det.