Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/knudepunkt.jpg

SWECO BLIVER BYGHERRERÅDGIVER PÅ ET VISIONÆRT STATSLIGT KONTORKNUDEPUNKT I ODENSE

04 februar 2020
Bygningsstyrelsen har tildelt Sweco kontrakten for bygherrerådgivning på et 31.000 m2 nyt statsligt kontorknudepunkt centralt i Odense, som bliver arbejdsplads for ca. 1.600 statsligt ansatte. Projektet får en ambitiøs tilgang til bæredygtighed, hvor Sweco som bygherrerådgivere skal afsøge muligheden for helt eller delvist at opføre byggeriets konstruktioner i træ.
/siteassets/nyheder/lars_bork.jpg

Sweco Danmark udnævner ny direktør for Byggeri

03 februar 2020
Den danske ingeniør- og arkitektvirksomhed, Sweco, har udnævnt Lars Bork Hansen som ny chef for Byggeri i Danmark. Lars Bork Hansen er ikke et ukendt ansigt i Sweco, hvor han tidligere har været ansat. Nu er han tilbage for at lede byggeriforretningens knap 300 medarbejdere med øget fokus på bl.a. integreret rådgivning og tværfaglige samarbejder.
/siteassets/nyheder/vandvark_01.jpg

Tre nye kæmpevandværker skal levere blødere vand til hovedstadsområdet

21 januar 2020
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, vil frem mod 2025 modernisere og renovere i alt fem regionale vandværker, herunder tre kæmpevandværker i samarbejde med bl.a. Sweco. Værkerne skal levere blødere vand til hovedstadsområdet. Blødgøringen forventes at få en positiv effekt på miljøet og reducere mængden af vedligeholdelse ude i hjemmene, mens selve moderniseringen er med til at bevare drikkevandets høje fødevaresikkerhed.
/siteassets/nyheder/lindbjergskolen_web1.jpg

Nu kan 1000 elever indtage Lindbjergskolen

07 januar 2020
Mandag d. 6. januar blev Lindbjergskolen i Hammerum indviet af Statsminister Mette Frederiksen. Den nye skole rummer ca. 1000 elever og er én af Danmarks første 24-7 skoler, hvor det lokale sports- og fritidsliv i byen er integreret som en del af skolen.
/siteassets/ui_webnyhed.jpg

Små adfærdsændringer kan have stor indflydelse på energiforbruget

05 december 2019
I en ny rapport samarbejder Swecos eksperter med forskere om at fortælle, hvordan individuelle energiindsatser kan blive til betydelige bidrag på et kollektivt niveau. Sænkes de europæiske husstandstemperaturer med fx 1 ºC spares der nok energi til at levere elektricitet til en by på størrelse med Amsterdam i 29 år.
/contentassets/4a1dba6f21134bbbab83455906d72443/www_hjul.jpg

Nyt partnerskab skal gøre verdensmål til vores mål

30 oktober 2019
Et partnerskab bestående af Deloitte, Geelmuyden Kiese, Sweco, Dansk Energi Management, Kraka, RUC og AAU er blevet valgt til i, samarbejde med Danmarks Statistik, at udvikle et udgangspunkt – en baseline – for verdensmålene i Danmark. Projektet skal samtidig øge kendskabet til verdensmålene og involvere alle interesserede.
/siteassets/nyheder/urban_insight_nyheder_770x380.jpg

Energilagring som en service er nøglen til at reducere kulstofudledninger

29 oktober 2019
Energilagring kan være en måde at afbøde klimaforandringerne på, men brugen heraf skal tredobles frem mod 2050 for at holde de globale temperaturstigninger under 2°C. Derfor er det nødvendigt at se på nye veje til, hvordan vi kan udbrede energilagring. At udbyde energilagring som en service kan være løsningen.
/siteassets/nyheder/willemoes_sweco_news.jpg

Sweco og Årstiderne Arkitekter åbner fælles ingeniør- og arkitektkontor i Aarhus

22 oktober 2019
En af Danmarks største rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomheder, Sweco, forfølger sin strategi om at bringe integrerede rådgivningsydelser tæt på kunderne med åbningen af et fælles ingeniør- og arkitektkontor centralt i Aarhus. Et historisk bygningskompleks på Trøjborg, som transformeres af virksomhedens egne arkitekter og ingeniører, skal danne rammen om den nye arbejdsplads, der vil huse mere end 180 medarbejdere.
/siteassets/nyheder/vibehaven_news.jpg

VIBEHAVEN - EN FREMTIDSSIKRET OG BÆREDYGTIG ALMEN BOLIGBEBYGGELSE

21 oktober 2019
Et team bestående af Sweco, Årstiderne Arkitekter og Dansk Boligbyg er udpeget som vindere af konkurrencen om at gennemføre en omfattende renovering af den almene boligbebyggelse Vibehaven i Odense. Med fokus på bl.a. energioptimering, indeklima og social bæredygtighed i form af styrket naboskab skal afdelingens 48 boliger over de næste to år ombygges til en fremtidssikret og mere bæredygtig bebyggelse, der samtidig vil opleves som et elegant arkitektonisk byggeri.
/siteassets/fjordforbindelsen.jpg

FJORDFORBINDELSEN SKABER BEDRE FREMKOMMELIGHED I FREDERIKSSUND

01 oktober 2019
Åbningen af den nye Fjordforbindelse i Frederiksund vil i høj grad aflaste områdets trafikårer og den eksisterende Kronprins Frederiks Bro, som indtil nu har været præget af tung trafik. Dermed vil projektet være med til at skabe øget fremkommelighed for tusindvis af borgere i området hver eneste dag. I weekenden blev afslutningen på fire års arbejde markeret, da den nye strækning officielt blev indviet.