Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/nordflojen_topbanner.jpg

Rigshospitalets nye Nordfløj: Et bæredygtigt hospital med rum til mennesker og plads til fremtiden

21 september 2020
Rigshospitalets nye Nordfløj er et byggeri, der fremmer helingsprocessen hos det enkelte menneske og samtidig optimerer effektiviteten og funktionaliteten til glæde for hospitalets personale og patienter. Projektet er et godt eksempel på, hvordan vi kan indrette fremtidens hospital med fokus på både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.
/siteassets/nyheder/miljoweb_web_news.jpg

Ny portal til miljøets vagthunde er udviklet sammen med 15 kommuner

14 september 2020
I et hidtil uset omfang af brugerinvolvering har Sweco og 15 af landets kommuner udviklet portalløsningen MiljøWeb, der hjælper kommunerne med at føre tilsyn med virksomheder, landbrug og vandanlæg. Hos Hjørring Kommune, der har været én af de mest aktive bidragsydere, kan man ikke få armene ned over den nye portal: ”Det er et kvantespring rent teknologisk”, lyder det.
/siteassets/nyheder/korsor_hojvandssikring_nyhed_web.-foto_slagelse-kommune.jpg

Sweco skal sikre Korsør mod højvande og stormflod

02 september 2020
Bæredygtig højvandssikring skal sikre Korsør bymidte mod oversvømmelser og gøre byen modstandsdygtig overfor klimaforandringer. Til den opgave har Slagelse Kommune skrevet kontrakt med Sweco og underleverandøren arki_lab.
/siteassets/nyheder/vores_mal_september_2020.jpg

Nu lanceres 197 målepunkter for FN’s verdensmål i Danmark

01 september 2020
For første gang nogensinde lancerer et land nationale målepunkter for sit arbejde med FN’s verdensmål. I dag offentliggør Danmarks Statistik og 2030-panelet rapporten ’Gør verdensmål til vores mål - 197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden’, som vil sætte retningen for Danmarks videre arbejde med verdensmålene.
/siteassets/nyheder/frederikshavn_news_topbanner.jpg

Sweco får tonstunge skibe og borerigge på skinner i Frederikshavn

20 august 2020
Som totalrådgiver for Aarsleff har Sweco foretaget alle beregninger bag anlægget af en banebrydende og miljøsikker genbrugsfacilitet til ophugning af skibe og borerigge i Frederikshavn. Det består bl.a. af et nyt ’skidding area’ – et transportsystem, der er beregnet til at kunne tåle en ekstrem belastning på 60 tons pr. m2, når pensionsmodne skibe og borerigge trækkes op på land, skilles ad og bruges til nye formål. Forleden gled den 14.000 tons tunge Tyra Øst-platform elegant op på kajen efter udtjent tjeneste på Nordsøen.
/siteassets/nyheder/kant_nyhed.jpg

Nu flytter KANT arkitekter ind på Swecos hovedkontor

17 august 2020
Mandag d. 17. august flytter 87 arkitekter fra KANT arkitekter ind på Swecos hovedkontor i København. Sammenlægningen af de to kontorer er endnu et led i Swecos strategi om at tilbyde kunderne fuldt integrerede rådgivningsydelser fra fælles arkitekt- og ingeniørkontorer.
/siteassets/nyheder/henrik_lekso.jpg

Sweco ansætter ny chef for landsdækkende enhed for bygherrerådgivning

11 august 2020
Henrik Leksø er ansat som ny afdelingschef for Bygherrerådgivning i Sweco Danmark. Her får han ansvar for en landsdækkende enhed for bygherrerådgivning med ambitionen om at komme endnu tættere på kunderne med Swecos integrerede tilgang til rådgivning.
/contentassets/d71b464491b1462bbe8b9be9100f23ef/oresundsmotorvej_web_770x380.jpg

Sweco bidrager til udvidelsen af Øresundsmotorvejen

09 juli 2020
Sammen med Atkins skal Sweco rådgive A/S Øresund om mulighederne for at udvide Øresundsmotorvejen. Projektet har til formål at afhjælpe trængslen og øge trafiksikkerheden på den stærkt trafikerede motorvej – i første omgang i form af en forundersøgelse, som vil være beslutningsgrundlag og efterfølgende kan udvides med et mere detaljeret projekt.
/siteassets/nyheder/tegnestue_odense_topbillede_farve.jpg

Sweco åbner arkitekttegnestue i Odense

03 juli 2020
Den 1. august åbner Sweco arkitekttegnestue på Fyn. Den nye arkitekttegnestue, der bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor, binder arkitekt- og ingeniørfaglighederne sammen og forbinder de to arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og KANT arkitekter.
/siteassets/urban-insight/heatmap_nyhed.jpg

Ny rapport fra Sweco: Danske byer er ikke gearet til hedebølger

30 juni 2020
Frem mod 2050 bliver Danmark varmere, og vi vil opleve flere hedebølger end i dag. Den ekstreme varme rammer især ældre og svage, og på europæisk plan er hede allerede i dag det naturfænomen, der har flest liv på samvittigheden. Danske byer er langt fra gearet til at håndtere fremtidens varmere vejr, men vi bliver nødt til at indtænke hedebølger som klimaudfordring i byplanlægningen. Det viser årets tredje Urban Insight-rapport, som Sweco lancerer i dag.