Nyheder

Her kan du læse de senest publicerede nyheder fra Sweco Danmark og søge i vores nyhedsarkiv.
/siteassets/nyheder/nyhed_carbon_cost.jpg

Ny rapport: Reduktion af CO2-udledning i infrastrukturen kan være nøglen til at løse klimakrisen

31 marts 2020
I dag er infrastruktursektoren i lande som fx England ansvarlig for mere end 50 % af landets CO2-udledning. Europas byer vokser og i 2050 kan dette tal derfor være steget til 90 %, hvis ikke udviklingen vender. Evnen til at begrænse CO2-udledning tidligt i projekterne er afgørende, da det er her den bedste mulighed for CO2-reduktion ligger. Det viser seneste Urban Insight rapport fra Sweco.
/siteassets/nyheder/gauerslund_3_news.jpg

For første gang nogensinde opføres kombineret plejecenter og børnehave på dansk grund

30 marts 2020
For første gang nogensinde skal der på dansk grund opføres et byggeri, som kombinerer plejecenter og børnehave. Swecos arkitekter og ingeniører er sammen udpeget som vindere af konkurrencen om at opføre det visionære projekt i Vejle.
/siteassets/nyheder/godsbanen.jpg

100 nye boliger videreudvikler Godsbanen som Aarhus’ kreative mødested

25 marts 2020
Den spirende og kreative bydel ved Godsbanen i Aarhus videreudvikles nu yderligere med tilføjelsen af flere boligkvadratmeter til området. Årstiderne Arkitekter har vundet konkurrencen om, sammen med KPC, at opføre to nye boligbyggerier på Godsbanen.
/siteassets/nyheder/bellakvarter_websitenews_11032020.jpg

Bellakvarter lægger sig i spidsen for bæredygtig byudvikling med midtvejscertificering til DGNB Guld

13 marts 2020
Som det første byområde i Danmark har københavnerkvarteret, Bellakvarter, modtaget midtvejscertificeringen DGNB Guld efter, at 25% af kvarteret er opført. Sweco er DGNB-auditor på det ambitiøse projekt, som viser vejen for bæredygtig byudvikling i Danmark.
/siteassets/nyheder/dybkarskole_nyhed.jpg

FREMTIDENS SKOLE BYGGES I SILKEBORG - SWECOS ARKITEKTER OG INGENIØRER VINDER SAMMEN KONKURRENCEN OM NY DYBKÆRSKOLE

06 marts 2020
Sweco og Årstiderne Arkitekter har sammen vundet projektkonkurrencen om at opføre Ny Dybkærskole i Gødvad ved Silkeborg. Den helt nye skole skal danne rammen om mere end 800 elever og 90 læreres hverdag og skal tilmed blive et nyt centralt samlingspunkt i lokalsamfundet.
/siteassets/nyheder/web_kant_nyhed_top.jpg

KANT arkitekter bliver en del af Sweco

02 marts 2020
Den anerkendte danske arkitektvirksomhed KANT arkitekter bliver en del af Sweco. Opkøbet gennemføres med en fælles vision om at udbygge Swecos førende position indenfor fuldt integrerede rådgivningsydelser. Med opkøbet styrkes især kompetencerne indenfor offentligt byggeri og strategiske partnerskaber.
/siteassets/nyheder/knudepunkt.jpg

SWECO BLIVER BYGHERRERÅDGIVER PÅ ET VISIONÆRT STATSLIGT KONTORKNUDEPUNKT I ODENSE

04 februar 2020
Bygningsstyrelsen har tildelt Sweco kontrakten for bygherrerådgivning på et 31.000 m2 nyt statsligt kontorknudepunkt centralt i Odense, som bliver arbejdsplads for ca. 1.600 statsligt ansatte. Projektet får en ambitiøs tilgang til bæredygtighed, hvor Sweco som bygherrerådgivere skal afsøge muligheden for helt eller delvist at opføre byggeriets konstruktioner i træ.
/siteassets/nyheder/lars_bork.jpg

Sweco Danmark udnævner ny direktør for Byggeri

03 februar 2020
Den danske ingeniør- og arkitektvirksomhed, Sweco, har udnævnt Lars Bork Hansen som ny chef for Byggeri i Danmark. Lars Bork Hansen er ikke et ukendt ansigt i Sweco, hvor han tidligere har været ansat. Nu er han tilbage for at lede byggeriforretningens knap 300 medarbejdere med øget fokus på bl.a. integreret rådgivning og tværfaglige samarbejder.
/siteassets/nyheder/vandvark_01.jpg

Tre nye kæmpevandværker skal levere blødere vand til hovedstadsområdet

21 januar 2020
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, vil frem mod 2025 modernisere og renovere i alt fem regionale vandværker, herunder tre kæmpevandværker i samarbejde med bl.a. Sweco. Værkerne skal levere blødere vand til hovedstadsområdet. Blødgøringen forventes at få en positiv effekt på miljøet og reducere mængden af vedligeholdelse ude i hjemmene, mens selve moderniseringen er med til at bevare drikkevandets høje fødevaresikkerhed.
/siteassets/nyheder/lindbjergskolen_web1.jpg

Nu kan 1000 elever indtage Lindbjergskolen

07 januar 2020
Mandag d. 6. januar blev Lindbjergskolen i Hammerum indviet af Statsminister Mette Frederiksen. Den nye skole rummer ca. 1000 elever og er én af Danmarks første 24-7 skoler, hvor det lokale sports- og fritidsliv i byen er integreret som en del af skolen.