0 af 0 for ""

Varde

Varde Teater- og Musikhus

Her er vi med til at skabe et moderne bud på fremtidens foreningshus og kommunens nye kulturelle samlingspunkt. Vi er med til at skabe rammerne for fremtidens kulturelle oplevelser, teaterforestillinger, events og koncerter i Varde Kommune – et moderne foreningshus, der kan forene hverdag og fest i harmoni. Varde Teater- og Musikhus, bliver et levende og stemningsfuldt hus og samlingspunkt til kommunens kulturliv med plads til scenekunst, magiske oplevelser og fællesskaber.

Bygherre
Varde Kommune
Arkitekt
Leth & Gori A/S
Entrepriseform
Totalrådgivning
Størrelse
2.450 m2
Udført
2022-2025
Ydelser
Projektering af bærende konstruktioner, El- og CTS, VVS- og ventilationsinstallationer og anlægsarbejde, Optisk, termisk og atmosfærisk indeklima, Statiker certificering, LCA-beregning, Commissioning, Brandrådgivning, Byggeledelse, Arbejdsmiljøkoordinering og Fagtilsyn
Genbrug og bæredygtige løsninger i byggeriet

De historiske bygninger i området omkring det gamle stålværk har været en stor inspirationskilde til byggeriet og det nye teater- og musikhus bliver et nyt centralt element i Kulturspinderiet og Vardes byrum.

I tråd med samfundets fokus på bæredygtighed vil der med cirkulært byggeri for øje, så vidt muligt, blive anvendt genbrugsmaterialer i projektet. En del af vinderteamet har derfor undersøgt muligheden for at genanvende materialer fra den nedrivningsklare Brorsonskole.

Støtte fra nær og fjern

Som det ofte er med kulturelle projekter, skal der et stort bagland til for at kunne finansiere de ofte omkostningstunge byggerier til glæde og gavn for lokalsamfund og brugere. Og i dette tilfælde bliver Varde Teater- og Musikhus opført med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Lokale og Anlægsfonden, 7-kanten, Smedeværkstedet og Varde Kommune.

Arkitektkonkurrencen er finansieret af A. P. Møller Fonden.

Der er mange involverede parter og det er derfor et spændende tværfagligt projekt at være en del af.