0 af 0 for ""

Damhusengens Skole visualisering

Vanløse

Damhusengens Skole

Genbrug af 350.000 mursten i omfattende renovering

Damhusengens Skole bliver udvidet og helhedsrenoveret for 453 mio. kr. frem mod 2027. Med syv klassespor, fritidsklub, børnetandlægeklinik og en ti-gruppers daginstitution er det et af Københavns største skoleprojekter.

Lokation
Vanløse
Bygherre
Københavns Kommune | ByK
Ydelser
Arkitektrådgivning | Totalentreprise
Samarbejdspartnere i TRUST
Enemærke & Petersen, Sweco Architects, Nøhr & Sigsgaard, Norconsult, DOMINIA, Lytt Architecture og Kragh & Berglund.
Byggeperiode
2021 – 2027

Damhusengens Skole har i dag til huse i to tidligere skoler, Hyltebjerg Skole og Vanløse Skole. Dette skal den omfattende renovering og udvidelse lave om på. Hyltebjerg Skole bliver revet ned, så der bliver skabt plads til nye bygninger. Visionen med byggeriet er både at lave en ny, topmoderne skole i Vanløse samt at skabe et grønt byrum rundt om skolen til glæde for alle i området.

Sweco er en del af totalentreprisen, der er indgået i et strategisk samarbejde med TRUST og Byggeri København.

350.000 genbrugte mursten

Der er stort fokus på bæredygtighed i projektet. Dette kommer blandt andet til udtryk, idet bygningerne bliver opført i genbrugsmursten fra den nedrevne Hyltebjerg Skole. I alt vil 350.000 mursten få nyt liv i den nye skole.

Stigende befolkningsvækst kræver større og bedre institutioner

Befolkningsvæksten er stor i København. Der er derfor behov for flere pladser på kommunens skoler og daginstitutioner. Bygherreenheden ByK har siden november 2016 haft et strategisk partnerskab med TRUST, og de to parter arbejder for at skabe attraktive rammer for Københavns børn og unge.

Formålet med byggeriet er at genetablere skolen som en vigtig og nærværende institution i byen, der rummer børn, forældre og ansatte i dagtimerne, og som, når skoledagen er ovre, inviterer borgerne i lokalområdet til aktivt fællesskab. Byggeriet inkluderer, foruden den nye folkeskole, daginstitution, fritidshjem, kvarterhus, svømmehal, legeplads, offentlig park, tandlæge og madskole. Udenfor skolen skal der laves små grønne oaser, hvor der plantes 250 nye træer omkring de helt nye legefaciliteter.

”Den nye skole giver for det første plads til og rigtig gode rammer for endnu flere børn i Vanløse. Men Damhusengens Skole bliver langt mere end en traditionel skole. Den vil være et lokalt samlingspunkt, som hele området kan få glæde af, og hvor der forhåbentlig vil være et blomstrende liv fra morgen til aften.”
Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Damhusengens Skole får plads til 1.900 elever og forventes at stå færdigt i 2027.

Damhusengens Skole visualisering
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.