0 af 0 for ""

Kirkebjerg Skole

København

Kirkebjerg Skole

Renovering med respekt for historien

Kirkebjerg Skole er opført i 1943 som et anlæg bestående af en markant hovedbygning med klasselokaler og en aula i tre etager flankeret af længebygninger i hhv. en og to etager. Skolen er udbygget flere gange – i 1970, 1992, 1997, 2001 og 2003. De oprindelige bygninger fra 1943 er kategoriseret i bevaringsværdiklasse 3. Vores helhedsrenovering og tilpasning af funktionerne foregår derfor med respekt for skolens oprindelige kvaliteter.

Lokation
Vanløse, København
År
2013-2016
Bygherre
Københavns Kommune
Areal
7.700 m² + 1.500 m² udearealer
Rolle
Arkitekt og totalrådgiver: programmering, skitsering, brugerproces, projekteringsledelse, projektering, fagtilsyn og byggeledelse
Byggesum
50 mio. kr.
Samarbejdspartnere
EKJ Rådgivende Ingeniører | Hugo Svaneeng A/S
Kirkebjerg Skole aula
Kirkebjerg Skole aula
Kirkebjerg Skole aula

En skole i drift

Den bevaringsværdige skole helhedsrenoveres nænsomt. Samtidig aktiveres aulaen og gangarealer til ophold og gruppeundervisning. Helhedsrenoveringen af Kirkebjerg Skole rummer ombygninger, genopretning (indvendige og udvendige overflader), modernisering (pædagogik/folkeskolereform), energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed.

Under hele ombygningen og helhedsrenoveringen har Kirkebjerg Skole været i fuld drift. Det har kunnet lade sig gøre via en etapedeling af udførelsen. Etapedelingen hviler på en rokadeplan, der medfører så lidt indgriben i skolens hverdag som muligt. Samtidig har det været en forudsætning i udførelsen af projektet, at sikkerhed for børn og voksne er i højsædet.

Kirkebjerg Skole

Aularum

For at sikre skolens brugsværdi i forhold til nutidige pædagogiske principper aktiveres aulaen og de brede gangarealer omkring aularummet med fast inventar til ophold og gruppeundervisning. De mange fine detaljer i den eksisterende arkitektur er bevaret og fortolket videre. Som akustikregulering er der udført træpaneler med perforeringer, hvis tæthed og størrelse øges, jo højere man kommer fra ’pilfingerhøjde’. Det pædagogiske arbejde understøttes med rummøbler, der giver plads til fordybelse og mulighed for at gennemføre differentieret undervisning.

Også rummøblerne er udført med akustikregulerende plader med plads og ro til fordybelse og mulighed for, at den enkelte kan trække sig lidt tilbage fra det store fællesskab. Rummøblerne indeholder lockers til eleverne. I nicherne er der indbygget belysning og stikkontakter, så tablets og bærbare computere kan oplades smidigt.

Kirkebjerg Skole aula
Kirkebjerg Skole aula
Kirkebjerg Skole aula
Kirkebjerg Skole faglokale

Faglokaler og basislokaler

Kirkebjerg Skoles faglokaler og basislokaler er genoprettet med nye overflader og nyt fast inventar. Der er lavet nye lokaler til hjemkundskab, billedkunst, science samt håndværk & design. Billedkunstlokalet er placeret i en tidligere gymnastiksal, hvor der nu er et lyst, dobbelthøjt billedkunstlokale samt to værkstedslokaler – i stueetagen og på 1. sal.

Farveholdningen er blid og varm på samme tid – fra aularummets dybe trælød til undervisningslokalernes bløde og rolige havtoner – grønne nuancer i faglokaler og blålige i basislokalerne. Den mørke gulvfarve er bevaret ved renovering af de oprindelige gulve i støbeasfalt, som både er robuste, og hvis fine stoflighed giver en levende gulvflade. Basislokaler, faglokaler og idrætssal med nye omklædningsrum fremstår smukke, rene – og værd at passe godt på.

Kirkebjerg Skole faglokale
Kirkebjerg Skole klasselokale
Kirkebjerg Skole faglokale
Kirkebjerg Skole faglokale
Kirkebjerg Skole trappe
Kirkebjerg Skoles solskærm

Solafskærmning

Nye vinduer har bidraget til energirenoveringen af Kirkebjerg Skole. Driftsøkonomien forbedres. For at opretholde et godt indeklima har vi etableret solafskærmning i rammer af anodiseret aluminium, der respekterer og spiller op mod den bevaringsværdige facade.

Kirkebjerg Skol udeareal

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.