0 af 0 for ""

Universitetshospital Køge

Universitetshospital Køge

Design af nybyggeri til universitetshospital

Sweco er ingeniørrådgiver på TE02 på Universitetshospital Køge. Den 10.200 m2 store bygning skal indeholde laboratorier og nuklearmedicin til de kliniske specialer biokemi, mikrobiologi, patologi og immunologi samt forsknings- og undervisningsfaciliteter.

Bygningen opføres i totalentreprise, og Sweco samarbejder med CREO Arkitekter og Pihlkonsortiet.

Bygningen skal opføres i tre etager, og er designet, så den arkitektonisk passer til hospitalets øvrige bygninger med facader i rødt tegl, vinduer i træ/alu og tagkanter og sålbænke i aluminium.

Bygningen får en lysgård, så der sikres et tilstrækkeligt dagslysindfald i alle laboratorierne.

Lokation
Køge
År
2020 – igangværende
Bygherre
Region Sjælland
Areal
10.200 m2
Ydelser
Projektering af alle ingeniørydelser
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver
Samarbejdspartnere
Pihlkonsordiet og CREO Arkitekter
Visualiseringer
CREO Arkitekter

Særlige klar til vibrationer og installationer

Nuklearmedicinske bygninger har særlige krav til vibrationer af hensyn til de meget kostbare scannere. Derfor har de særlige vibrationskrav haft ekstra fokus i projektet.

Konstruktionsprincippet består af søjler, bjælker og dæk i et traditionelt system med stabiliserende kerne og facadevægge. Kælderen ydervægge og bundplade udføres pladsstøbt af hensyn til vandtætning. Dette enkle system understøtter bygbare modulløsninger med en høj grad af repetition. Valget er faldet på denne løsning for at optimere anlægsøkonomien, fleksibilitet, vibrationskrav og bæredygtighed (CO2).

Dér, hvor bygninger har særligt strenge krav til vibrationskrav, placerer vi scannerne direkte i terrændækket, som er direkte funderet.

Store krav til installationer

Bygningens funktioner stiller særlige krav til alle installationer: VVS, ventilation, el og CTS. Den forsynes desuden med medicinske luftarter, rene gasser samt specielgasser med krav til renhedskrav.

Luftarterne forsynes fra kælderen, udvendig gasgård, teknikrum i kælderen og eksisterende forsyninger fra hospitalet. Forsyninger fremføres i skakte og ringforbindes i de horisontale føringer på etagerne for at sikre fleksibiliteten og øre driftsmæssige indgreb nemme.

Sweco er ingeniørrådgiver for alle ingeniørydelser på projektet herunder konstruktioner, VVS og ventilation, elinstallationer, energi og indeklima, brand, akustik, geoteknik, arbejdsmiljøkoordinering (P), commissioning, DGNB-flex og lysdesign.

Universitetshospital Køge

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.