0 af 0 for ""

Skejby

AUH Forum

Nyt vartegn for Aarhus Universitetshospital

Sweco er ingeniørrådgiver i alle faser af byggeriet og har rådgivet inden for konstruktioner, VVS, ventilation, el, brand, akustik, anlæg, bygningsautomatik og geoteknik. Sweco er desuden commissioningleder for entreprenøren KPC. 

14

etager

Lokation
Skejby
Bygherre
Region Midtjylland
Kunde
KPC Herning A/S
Entrepriseform
Totalentreprise
Samarbejdspartnere
KPC (totalentreprenør) | LINK Arkitektur (arkitekt) | SLA (landskabsarkitekt)
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver
Areal
22.800 m²
Anlægssum
DKK. 457.000.000
Status
Forventes realiseret i 2022

Et højhus med mange funktioner

I Forum samles en række funktioner: Patienthotel, laboratorier, folkekirke, dyrestalde, biobank og det nye Steno Diabetes Center Aarhus. 

De fire øverste etager i højhuset bliver patienthotel og spiseområde for patienter og pårørende.  

Specialiseret laboratoriebyggeri

På etagerne under patienthotellet, skal Forum skal bl.a. rumme afdelingerne for Funktionelle lidelser og Klinisk Farmakologi. Derudover får Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning – herunder stamcellelaboratorium, biobank og dyrestalde.  

På 2 og 3 sal flytter Steno Diabetes Center Aarhus ind, som skal være et kraftcenter for behandling, forebyggelse, forskning, samarbejde og uddannelse inden for diabetesområdet i hele Region Midtjylland.  

Centret får laboratorier og kontorer i Forums forskningsfaciliteter. En stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver Steno et særligt kvalitetsløft i bygningen i form af materialer, dobbelthøjt atrium og direkte adgang til Forum Park udenfor, hvor der også er gjort ekstra ud af de grønne arealer.  

Kirkerum til fordybelse

På 2. sal skal der være en kirke, hvor Folkekirken har doneret midler til et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum samt et tværfagligt videnscenter. 

Tekniktung bygning

De mange laboratorier og forskningsfaciliteter kræver specialistkompetencer inden for f.eks. medicinske luftarter, ventilation, køling, elektriske installationer mm. Den store komplekse bygning får en hel etage til tekniske installationer, der skal forsyne de mange laboratorier og andre krævende funktioner.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Copy link
Powered by Social Snap