0 af 0 for ""

AUH Formu

Skejby

AUH Forum

Hospitalsbyggeri i 14 etager

AUH Forum er med sine 14 etager et vartegn for hele området og det sidste store byggeri på Aarhus Universitetshospital. Hospitalsbygningen er opført i totalentreprise af KPC med Sweco som ingeniørrådgiver og LINK Architecture som arkitekt.

Forum er den sidste store brik i realiseringen af Danmarks største hospital, Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus. Og det er ikke hvilken som brik: med sine 22.800 m2 fordelt på 14 etager og en placeret midt i DNU, har Forum en helt central rolle.

Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken og et af formålene med byggeriet har været at understøtte tværgående forskningsprojekter mellem Aarhus Universitets Hospital, Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitet.

14

etager

Lokation
Aarhus
År
2018 – 2022
Bygherre
Region Midtjylland
Areal
22.800 m²
Anlægssum
DKK. 457.000.000
Ydelser
Alle ingeniørdiscipliner, brandrådgivning og commissioning
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver og commissioningleder for KPC
Samarbejdspartnere
KPC (totalentreprenør) | LINK Architecture
AUH Forum
AUH Forum

Højhus med mange funktioner

Forum rummer patienthotel, laboratorier, folkekirke, dyrestalde, biobank og det nye Steno Diabetes Center Aarhus. De fire øverste etager af Forum er indrettet til patienthotel med spiseområde på øverste etage.

Specialiseret laboratoriebyggeri

På etagerne under patienthotellet har afdelingerne for Funktionelle lidelser og Klinisk Farmakologi fået til huse. Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet har også fået centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning. Disse omfatter avancerede laboratorier, herunder stamcellelaboratorium, biobank og dyrestalde.

Steno Diabetes Center

2. og 3. sal er indrettet til Steno Diabetes Center Aarhus, som skal være et kraftcenter for behandling, forebyggelse, forskning, samarbejde og uddannelse inden for diabetesområdet i hele Region Midtjylland.

Centret har fået laboratorier og kontorer i Forums forskningsfaciliteter. En stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden har givet Steno et særligt kvalitetsløft i bygningen i form af materialer, dobbelthøjt atrium og direkte adgang til Forum Park udenfor, hvor der også er gjort ekstra ud af de grønne arealer.

Tekniktung bygning

De mange laboratorier og forskningsfaciliteter har krævet specialistkompetencer inden for f.eks. medicinske luftarter, ventilation, køling, elektriske installationer mm. Den store komplekse bygning har fået en hel etage til tekniske installationer, som forsyner de mange laboratorier og andre krævende funktioner.

Kirkerum og reflektionsrum

På 2 sal er der indrettet en kirke, som Folkekirken har doneret midler til, samt et stillerum, refleksionsrum og et tværfagligt videnscenter.

AUH Forum
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.