0 af 0 for ""

Atriet i Sweco HQ

København

Sweco HQ

Et bæredygtigt domicil med arbejdsmiljø og tværfagligt samarbejde i fokus

I 2018 flyttede Sweco Danmark ind i et nyt hovedkontor i København. I dag har ca. 800 medarbejdere sin daglige gang i det 11.500 kvm. store DGNB Guld-certificeret kontordomicil. Her har Swecos egne indretningsarkitekter, lysdesignere, akustikere, facilities management-eksperter og DGNB-konsulenter været aktivt involveret i designet af domicilet, som er opført af Skanska og tegnet af Holscher Nordberg Architects. Sweco har selv været projekterende ingeniør på byggeriet.

 

Lokation
København | Danmark
År
2018
Bygherre
Skanska A/S
Samarbejdspartnere
Holscher Nordberg Architects, Skanska
Størrelse
11.500 m2
Ydelser
Bygningsdesign og projektering, akustik, lysdesign, brandrådgivning, bæredygtighed, spaceplanning og indretning
Bæredygtighed
Verdensmål 3, 6, 7, 11, 12
Solskin i Sweco HQ
Solskin i Atriet i Sweco HQ

Indretning der understøtter samarbejde og innovation

Ambitionen bag det nye hovedkontor har været at skabe et bæredygtigt og tidssvarende kontormiljø. Her har Swecos spaceplannere og indretningsarkitekter udarbejdet et koncept for indretningen, som understøtter samarbejdet mellem forskellige fagligheder – en central del af vores strategi – og som dermed fordrer innovation og kreativitet i de fælles projekter for kunderne. Valget af bæredygtige materialer, optimale dagslysforhold, lysdesign og akustik bidrager til et sundt arbejdsmiljø. Efter flytningen til det nye kontordomicil i Ørestad viser undersøgelser en markant øget medarbejdertilfredshed.

Guld i bæredygtighed

Swecos DGNB-konsulenter har stået for certificeringen af domicilet til DGNB Guld. Certificeringen betyder bl.a. at bygningen er optimeret ift. energiforbrug, indeklima og bæredygtig drift. Vandbesparende toiletter og armaturer reducerer vandforbruget, en velisoleret og tæt klimaskærm sikrer optimeret energiforbrug, solcelleanlæg på taget producerer sin egen energi, mens lys, temperatur og ventilation reguleres automatisk efter behov.

Domicilet er et lavenergibyggeri, der opfylder den ambitiøse Bygningsklasse 2020 fra BR10, hvilket medfører et meget energieffektivt hus. Derudover er bygningens indeklima projekteret vha. fulddynamiske indeklimasimuleringer, hvilket har medført et behageligt og sundt indeklima.

Over 90 % af træmaterialerne i bygningen er fra bæredygtigt skovbrug, mens bygningens store vinduespartier og fokus på dagslys er med til at reducere energiforbruget.

Storskærmen i Atriet i Sweco HQ
Optimal drift sikrer besparelser på CO2 og økonomi

Flytningen til et nyt og moderne hovedkontor har bl.a. resulteret i større energieffektivtiet, mindre ressourceforbrug, minimering af miljø -og klimapåvirkning samt økonomiske besparelser gennem optimerede driftsomkostninger. Det er Swecos eget webbaserede Facilities Management system, BUTLER, der er brugt ifm. digital aflevering af bygningen og den fremtidige drift. Systemet bidrager bl.a. til minimalt ressourceforbrug på opfølgning og løbende kvalitetssikring af det store kontordomicil. Et krav til DGNB-certificeringen består desuden i, at bygningen indsamler data og er veldokumenteret – og det er BUTLER med til at sikre.

Den store trappe i Sweco HQ

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål, og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.