0 af 0 for ""

Sankt Joseph facade

København

Sankt Joseph Plejecenter og seniorboliger

Seniorboliger og plejecenter i bevaringsværdigt kloster

Sankt Joseph Kloster på Strandvejen i København blev opført i 1904-05 af den katolske søsterorden Sankt Joseph Søstrene af Chambéry som en klassisk klosterbygning, hvor kirken og de tre klosterfløje var bygget rundt om en indre klostergård og en overdækket klostergang. Ordenen solgte i 2014 hele bygningskomplekset til Lejerbo København, nu BO-VEST, med den købsklausul, at bygninger fremover skulle bruges til plejecenter og seniorboliger.

Lokation
København
År
2019
Bygherre
BO VEST
Kunde
Enemærke & Petersen
Areal
12.000 m2
Ydelser
Ingeniørprojekt, delvist fagtilsyn, commissioning og arbejdsmiljøkoordinering
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver til totalentreprenør
Samarbejdspartnere
Enemærke & Petersen A/S, Rubow Arkitekter A/S
Bæredygtighed
Verdensmål 3, 7, 11, 12 og 15

Bevaringsværdig bygning til glæde for vores ældre

De eksisterende klosterbygningers eksteriør er bevaret og er i et vist omfang ført tilbage til deres oprindelige udseende, men bygningerne er nu renoveret og ombygget indvendigt: Bygningerne indeholder servicearealer, boliger og fællesarealer til et seniorbofællesskab med 33 boliger, samlet 4.000 m². Samtidig er der opført en ny bygning på 8.000 m², som indeholder plejecentrets hovedindgang og foyer samt 92 plejeboliger med tilhørende fællesarealer og produktionskøkken.

Den eksisterende kirke er blevet omdannet til kulturhus for lokalområdet med cafe og scenefaciliteter, der kan benyttes af såvel beboere i plejecenteret og seniorbofællesskabet som beboere fra lokalområdet. Kirkens pulpitur er brugt som et rum til fordybelse.

Der er anlagt en ny klosterplads mellem de tre nye fløje. En stor del af den oprindelige beplantning i den øvrige have er bevaret, og haven er indrettet bl.a. med grillområde, områder til udendørs træning, stier og havegange. Klostermuren er bevaret og understreger stedets historie, samtidig med, at den gør det muligt for demente beboere at færdes frit mellem bolig, kulturhus og de rekreative haver.

Sankt Joseph ydergang
Sankt Joseph sal

Materialer og bæredygtighed

Det nye byggeri er opført som det oprindelige kloster med facader i tegl og tag i skiffer. Taget er udformet med en skrå flade mod omgivelserne og med flade, grønne tage ind mod klosterpladsen. Facaderne er opført med korte facadeforløb, som er forrykket i forhold til hinanden. Alle plejeboliger er placeret ud mod omgivelserne, og får karnapper, som giver lys og udsigt samt franske altaner eller terrasser ind mod klosterpladsen.

Projektets bæredygtige kvalitet er veldokumenteret efter DGNB-systemet. Bygningerne har fået en energieffektiv klimaskærm og opfylder kravene i energiklasse 2020. Facaden mod øst er forsynet med støjisolerende vinduer, som sikrer lave indendørs støjniveauer både med lukkede og åbne vinduer.

Sankt Joseph gårdhave

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.