0 af 0 for ""

Søborg Møbelfabrik gammel facade

Søborg

Søborg Møbelfabrik

Fra industrikvarter til attraktivt boligområde og transformation af fabriksbygning

Ejendomsinvesteringsselskabet DADES købte den tidligere Søborg Møbelfabrik, tæt ved Ring 3 i Søborg for at opføre et attraktivt boligbyggeri på den tidligere industrigrund. Byggeriet er med til at omdanne det tidligere industrikvarter til et attraktivt boligområde, der ligger centralt i forhold til den kommende letbane fra Ishøj til Lyngby.

Den 1.600 m2 store hovedbygning fra møbelfabrikken er bevaret og omdannet, så den kan bruges til erhverv.

Lokation
Søborg
År
2020
Bygherre
DADES A/S
Areal
Boligbyggeri 19.200 m2 og erhvervsbyggeri 1.600 m2
Ydelser
Alle ingeniørdiscipliner samt rådgiver for arkitektur og landskab
Rådgiverrolle
Totalrådgiver og rådgiver for totalentreprenør
Samarbejdspartnere
HHM A/S og Sweco Architects
Verdensmål
6, 11, 12 og 15

Gode familieboliger med grønne udearealer

Byggeriet består af 184 gode familieboliger til udlejning. De 2-4-værelses lejligheder er på 75-120 m². Boligbyggeriet på i alt 19.200 m² er opført i to L-formede blokke på fire til otte etager. Alle boliger har enten altan eller terrasse og er placeret omkring et fælles gårdrum med græsareal på ca. 3.500 m². Stueetagen er udført som parkeringsetage i hele boligkomplekset. Desuden er der parkeringskælder under den ene bygning, i alt 170 parkeringspladser.

Byggeriet er opført som betonelementbyggeri med murstensfacader. Vinduerne er lydvinduer for at overholde Miljøstyrelsens krav til lyddæmpning af trafikstøj fra Ring 3. De grønne tage er beklædt med både stedsegrønne og løvfældende sedumarter, samt tørketålende mosser. I gårdrummet plantes træer, buske, klatreplanter, græsser og stauder samt anlægges græsplæne og etableres stier.

Søborg Møbelfabrik facader
Søborg Møbelfabrik gårdmiljø

Integreret design

Sweco har både været projektudvikler, totalrådgiver, ingeniørrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt og har derfor løst projekteringsopgaven i integreret rådgivning. Som ingeniør har Sweco projekteret konstruktioner samt el- og VVS-installationer og rådgivet om energioptimeringer. Sweco har ligeledes ydet rådgivning vedr. trafikstøj fra Ring 3, brandrådgivning, geoteknik, miljøsanering og nedrivning af eksisterende bygninger samt vedr. ombygning af de eksisterende veje ved grunden, som ikke vil kunne håndtere den fremtidige trafik.

I fase 1, som omfattede projektfaserne dispositionsforslag, projektforslag og forprojekt (myndighedsprojekt), har Sweco været totalrådgiver. I fase 2, som omfattede projektfaserne udførelse af hovedprojekt, opfølgning og fagtilsyn, er Sweco overgået til totalentreprenøren, HHM.

Søborg Møbelfabrik facadedetalje

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.