0 af 0 for ""

Alssundkollegiet rendering

Sønderborg

Alssund-kollegiet

DGNB Sølv certificerede kollegieboliger ved Sønderborg Havn

Alssund-kollegiet på Sønderborg Havn har fællesskabet i fokus samtidig med, at den enkelte bolig er attraktiv og funktionel med optimalt dagslys og et behageligt indeklima. Bygningen, som består af 150 boliger i 1-, 1,5- og 2-rums boliger fordelt over fem planer, er DGNB-certificeret til Sølv.

Byggeriet er et betonelementbyggeri med klimaskærm af mursten udført som lavenergibyggeri med fokus på tekniske løsninger og bæredygtighed. De tekniske installationer udført på meget begrænset plads og med stor fokus på disponering af føringsveje mv.

Ud over boligerne er administrationslokaler, festlokale og nogle fællesfaciliteter en del af projektet.

Lokation
Sønderborg
År
2018
Bygherre
Andelsselskabet Kollegiernes Kontor
Areal
6.600 m²
Ydelser
Alle ingeniørdiscipliner samt bæredygtighedscertificering
Arkitekt
Arkitekterne Blaavand & Hansson A/S | LINK Arkitektur A/S
Totalentreprenør
Bo Michelsen A/S

DGNB og commissioning

Sweco har varetaget rollen som DGNB-auditor og forestået bæredygtighedsledelsen, ligesom vi har stået for at DGNB-certificere byggeriet til DGNB Sølv. Auditorrollen bestod i at fastsætte målbare bæredygtighedsmål på baggrund af elementer i DGNB og sikre, at der løbende blev fulgt op på disse mål, og at de derved blev implementeret i det projekterede projekt, samt i det endelige byggeri. Byggeriet er certificeret i forhold til DGNB-manualen for etageejendomme og rækkehuse, version 2014.

For at sikre optimale tekniske løsninger i forhold til driften af bygningen og totaløkonomien er der arbejdet med commissioning på projektet. Det inkluderede deltagelse i en workshop inden projekteringens opstart, workshop med installationsentreprenører, kontrolplaner samt indregulerings- og testparadigmer, inden byggeriet blev taget i brug.

Alssundkollegiet rendering af fællesrum

Grønne tage og genbrug af regnvand

Regnvandet forsinkes ved hjælp af de grønne tage, der er etableret på byggeriet, og der er placeret 300 m² solceller på kollegiebyggeriets tagflade. Elproduktionen fra solcellerne dækker dele af energiforbruget til bygningens drift og interne processer og bidrager samtidigt til et CO2-venligt regnskab.

Byggeriet er opført som bygningsklasse 2020.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.