0 af 0 for ""

Skovhusene

Glostrup

Skovhusene – seniorboliger i Glostrup

Svanemærkede seniorboliger opført i træ

Med Ejby Mose som nabo og den omkringliggende natur som katalysator står Sweco Architects bag nyopførte seniorboliger. Projektet består af seks svanemærkede boliger og er designet og opført med fokus på social bæredygtighed, herunder fællesskab på tværs af beboerne.

Lokation
Glostrup
Bygherre
Danhaus
Areal
615 m2 (i alt 6 boliger blandet 3 og 4-værelses)
Ydelser
Arkitektrådgivning
Skovhusene
Skovhusene

Høje krav til biodiversitet

Ved at indtænke biodiversitet og vild natur ind i landskabsdelen og udeområder, fremstår Skovhusenes seks nye seniorboliger som en naturlig del af området og landskabet ved Ejby Mose. I projektet er der sat høje krav til både udearealer, byggematerialer og facader, og boligerne er dermed certificeret med Svanemærket – en certificering som bl.a. sikrer sundt indeklima og lavt energiforbrug.

Med seniorboligerne Skovhusene ønsker vi at skabe de bedst mulige rammer for beboerne, og derfor kræver boligerne mindre vedligeholdelse. Arkitekturen og uderummene har fællesskabet som et helt centralt punkt bl.a. med en social kerne i midten af bofællesskabet og de grønne gadeforløb og fællesfaciliteter, hvor tilfældige møder vil opstå, samtidig med at husene fremstår som selvstændige enheder. Dette fællesskab forstærkes af de få huse området består af og hvor relationer i højere grad kan dyrkes og udvikles.

Boligerne er opført i træ – både selve konstruktionen og som facadebeklædning – og tagene er naturligt bevoksning, så de både falder i ét med naturen og samtidig bidrager til at øge biodiversiteten i området. Sadeltagenes hældning på 25 grader bidrager til at opretholde de grønne tage og at alt gror flot og blomstre i løbet af sommerhalvåret. Hældningen passer desuden flot til husenes bredde og skaber nogle fine proportioner til det hyggelige lille samfund, som skabes imellem bygningerne.

Skovhusene

Bygningerne er placeret optimalt for solen som giver beboerne dejlige opholdsarealer på øst- og vestsiden, og her er også tænk i at give boligernes terrasser de bedste lysforhold på alle tidspunkter af dagen. Da alle boligerne har alrum, hvor lyset går igennem det store rum, er terrasserne placeret på begge sider af boligen, og mod midten af bebyggelsen bliver de store terrasser placeret, da det er her fællesskabet udfolder sig. Mod periferien af grunden er de mindre, intime terrasser og haver placeret – her kan seniorerne trække sig tilbage og nyde privatlivet.

Skovhusene
Skovhusene