0 af 0 for ""

Bakkegårdene rendering

Holstebro

Bakkegårdene

Fremtidens cirkulære bydel i Holstebro

Bakkegårdene er et nyt, visionært byudviklingsprojekt i Holstebro, som vil skabe Danmarks første cirkulære bydel på privat initiativ, der energi- og ressourcemæssigt indgår 100% i sit eget kredsløb. Projektet rummer mere end 550 nye boliger og indarbejder desuden initiativer, som imødekommer en lang række af FN’s verdensmål.

550

nye boliger i eget energikredsløb

Beliggenhed
Holstebro
Status
Igangværende
Areal
450.000 m²
Bygherre
Holstebro Kommune
Samarbejdspartnere
Arkitektfirmaet Bo Christensen

I dag ligger området ved Holstebros gamle landbrugsskole hen som en bar mark. Et område med mindre end to kilometer til byens centrum og med et uforløst byudviklingspotentiale. Indenfor en årrække skal der ligge en ny bydel: Bakkegårdene – én af Danmarks første cirkulære boligområder.

”Med Bakkegårdene er ambitionen at bevise, at vi med gennemtænkt byplanlægning og designtekniske løsninger kan skabe et nyt, stort boligområde, der energi- og ressourcemæssigt kan indgå i sit eget kredsløb. Vi har arbejdet indgående med den cirkulære tankegang og FN’s verdensmål i projektet for at skabe en bydel, der på alle parametre er så fremtidssikret som muligt,” – Mette Geertsen, kreativ leder, Byplan.

Afsæt i FN’s verdensmål

Bakkegårdene vil indarbejde tiltag, der understøtter udvalgte verdensmål med fokus på tre hovedtemaer: Landskab, Ressourcer og Social bæredygtighed. I projektet styrkes områdets eksisterende natur med fokus på biodiversitet og livskvalitet for områdets beboere. Samtidig indtænkes småskala-fødevareproduktion som en ressource og socialt omdrejningspunkt. Hovedfokus er, at alle tiltag skal spille ind i den cirkulære tankegang og mål.

Holstebro Kommune arbejder indgående med at tiltrække nye tilflyttere og virksomheder. Derfor er en central del af visionen bag Bakkegårdene at bidrage til Holstebro Kommunes ønsker indenfor verdensmålene, erhverv og ikke mindst tilflytning ved at give nye befolkningsgrupper og virksomheder incitament til at flytte mod området.

Bakkegårdene rendering
bakkegårdene luftfoto

»Ambitionen med Bakkegårdene er ikke at tiltrække – og derved flytte – borgere og virksomheder, der allerede bor i Holstebro, men i langt højere grad at tiltrække nye folk fra hele landet. Målet er at skabe en attraktiv bydel, som tilbyder noget andet, end det man kender byen for i dag. På den måde skal projektet være med til at udvikle hele kommunen«

Mette Geertsen, kreativ leder, Byplan
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.