0 af 0 for ""

Kongegården indenfor

Silkeborg

Kongegården

En mangfoldig og detaljeret teglstensbebyggelse

Kongegården er et nyt boligområde, der ligger som en lille oase nær Silkeborg centrum – alligevel bevarer området forstadens og villakvarterets nære kvaliteter.

Kongegården
Kongegården mur
Lokation
Silkeborg
År
2018
Bygherre
AAB Silkeborg | Jørgen Friis Poulsen A/S
Areal
15.000 m²

Kongegården – et nyt boligområde i Silkeborg

Kongegården består af både alment etagebyggeri og private rækkehuse i et nyt boligområde beliggende nær Silkeborg. Udover områdets nye boliger bliver den eksisterende industribygning på grunden bevaret og omdannes til dagligvarebutik i stueplan og boliger i to etager over butikken.

Kongegården opføres i 3-4 etager som mindre ”blokke” med indbyggede forskydninger både i planen og snittet, så der skabes en levende og varieret bygningskrop. Bygningerne opføres i teglsten i forskellige nuancer, og med relief i murværket samt altaner og balkoner skabes diversitet og en fin detaljering i teglstensbebyggelsen.

To etager med saddeltag

Udearealerne mellem bygningerne er som udgangspunkt forbeholdt gående og cyklende, så der skabes trygge udearealer, som opfordrer til ophold og leg for store og små.

På grunden opføres også rækkehuse i to etager med saddeltag, der fungerer som en fortolkning og spejling af skalaen på modsatte side af gaden. Husene udføres så der på én gang skabes både en homogenitet og mangfoldighed i bygningsmassen. Mod Valdemarsgade skabes mindre haver med middags- og aftensol.

 

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.