0 af 0 for ""

Brøndby Strand

Brøndby Strand

Renovering af ikoniske Brøndby Strand-højhuse

Renoveringen af højhusene i Brøndby Strand Parkerne er en del af et af Danmarkshistoriens største renoveringsprojekter, der samlet tæller syv højhuse og omkringliggende lavhuse.

Formålet er at udvikle området til den tidssvarende og attraktive bydel, den har potentialet til at blive, med fokus på sammenhænge og en stærk lokal identitet.

Lokation
Brøndby Strand
Bygherre
Brøndby Boligselskab | Lejerbo
Rådgiverrolle
Totalrådgiver
Areal
24.000 kvm.
Status
Igangværende

Brøndby Boligselskab og Lejerbo har udpeget Swecos team af arkitekter og ingeniører med speciale i almene boliger som totalrådgiver på renoveringen af boligselskabets fire højhuse i Brøndby Stand. Renoveringen er en del af helhedsplanen HP4, der skal udvikle Brøndby Strand Parkerne til en sammenhængende og levende bydel.

Som totalrådgiver skal Sweco bl.a. stå for projektering samt koordinere renoveringen af afdelingernes tilsammen fire højhuse i 16 etager gennem alle projektfaser. De tilhørende nære udearealer og P-kældre skal desuden renoveres.

Renovering med beboere i centrum

Brøndby Strand er et af de væsentlige værker inden for den danske velfærdsarkitektur. Med renoveringen skal Sweco løfte højhusene med respekt for både beboernes ønsker og den beboerdemokratiske proces, den oprindelige arkitektur og sikre mest mulig værdi inden for den økonomiske ramme.

Renoveringen af de fire højhuse under Brøndby Boligselskab omfatter bl.a. energirenovering af facader og tage, udskiftning af installationer og tekniske anlæg samt indretning af fællesarealer/lobby og nære udearealer med fokus på øget tryghed og kvalitet. Hertil er der fokus på håndtering af miljøfarlige stoffer.

Fakta

Renoveringen af de fire højhuse omhandler i store træk:

Reparation af tage

Nye facader med solceller og inddækkede altaner

Nye trægulve (afd. 606 delvist)

Nye badeværelsesgulve med membran

Tilgængelighedsboliger (afd. 605 og 607)

Nye lobbyer og renoverede ankomstarealer

Ventilation med varmegenvinding

Nye varmerør, radiatorer, vandrør og el-tavler mv.

Renovering af elevatorer

Udearealer i tilknytning til højhusene

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.