0 af 0 for ""

Vestskoven Gymnasium

Albertslund

NEXT – Vestskoven Gymnasium

Nyt gymnasium til Albertslunds studerende

Albertslunds nye gymnasium huser ungdomsuddannelserne STX, HTX, HF, HHX, EUD samt 10. klasse, i alt ca. 800 elever til NEXT Uddannelse København.  

Sweco har været ingeniørrådgiver i alle projektets faser: dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt og projektopfølgning. Sweco har desuden udført fagtilsyn under opførelse.

Lokation
Albertslund
Bygherre
NEXT Uddannelse København
Kunde
CC Contractors A/S
Arkitekt
CUBO Arkitekter
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver
Entrepriseform
Totalentreprise
Ydelse
Konstruktioner, el-, VVS- og ventilationsinstallationer, brand, akustik, dagslys, energi, indeklima, jord og kloak.
Anlægssum
DKK 160.000.000
Areal
10.350 m²
Status
Realiseret, 2020

Et lære- og værested

Visionen med Vestskoven har været at skabe et gymnasium med gode rammer for et ”lære- og værested”; en del af et åbent samfund, som understøtter en gymnasiekultur med fokus på individuelt ansvar og demokratisk dannelse.  

Bygningen er i fem etager, hvor de to nederste etager danner grundbasen, mens de øvrige etager har et gennemgående atrium. Det arkitektoniske motiv er en sammenstilling af to bygningskroppe: En kubisk figur som står på ryggen af en lavere og aflang figur. Der dannes derved tre niveauer som afspejles i udformningen af et åbent og fleksibelt læringsmiljø.

Om bygningens inde- og udearealer

Alle skolens faglokaler og værksteder er samlet i den lave bygning, undtagen øvelokaler til fx musik og projektrum, som er placeret på skolens øverste etage, 5. sal. På de øvrige etager er der såvel faste som fleksible undervisningslokaler. Gangarealerne kan bruges til ”open learning områder”. Et åbent trapperum/atrium, der spænder fra 2-5. etage, bringer dagslys ned på etagerne via et glastag på taget.  

Skolens facader fremstår med grå, blødstrøgne tegl med lyse fuger. Nogle steder er facaden beklædt med canadisk cedertræ.  

Den lave bygnings tagflader danner to tagterrasser, der kan bruges til ophold. På den ene terrasse er der placeret en indhegnet multibane. De sekundære bygninger har grønne tage beplantet med sedum. Taghaven øverst oppe er gymnasiets interne mødested, hvor der er udsigt over Albertslund. Samtidig kan man se taghaven på afstand som et pejlemærke i landskabet.  

Der er desuden etableret udearealer for ophold og mulighed for kreativ udfoldelse, samt områder til cykelparkering, p-anlæg, affaldsgård samt sekundære bygninger til gartner-/pedelfunktion.  

Hele byggeriet lever op til energiklasse 2015.   

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.