0 af 0 for ""

UCC Ballerup set udefra

Skovlunde

Ombygning af UCC-huset

Modernisering af den gamle 70’er bygning

Den tidligere professionshøjskole UCC i Skovlunde gennemgår i disse år en stor ombygning, da den i fremtiden skal danne rammerne for bl.a. skole, koncertsal og bosted for voksne med særlige behov.

Lokation
København
År
Igangværende, forventes realiseret 2021
Kunde
Ballerup Kommune
Areal
14.000 m2
Ydelser
Rådgivning efter medgået tid, projekteringsledelse, fagtilsyn, monitering af PCB i luft, projektledelse, bygherrerådgivning
Samarbejdspartner
Wissenberg, Ole Jepsen

Omfattende PCB-sanering

Bygningen fra 1970’erne er med Swecos hjælp blevet saneret for det giftige stof PCB af to omgange – først skoledelen, derefter botilbuddet. Sweco har udviklet koncept for sanering og lavet udbudsmaterialet.

Selve saneringen omfattede måling af PCB i bygningselementer og fjernelse/indkapsling af disse. Efterfølgende blev udviklingen i PCB-koncentrationen fulgt i relation til reduktionen til under 300 ng/m3. Moniteringen bestod helt konkret af måling hver anden måned af 25 punkter fordelt over hele byggeriet. Opfølgende fagtilsyn påpegede meget centrale punkter omkring afdækning og rengøring i delområder.

Skoleprojekt til tiden, botilbud på trapperne

På trods af god planlægning har det været nødvendigt at være omstillingsparat, fordi der løbende er opdaget nye PCB-tilfælde.

Derudover blev vores løbende tilsyn og kontrol i fagtilsynet ofte udfordret, da entreprenøren blev udfordret på tid og sikring af kontinuert ventilation. Vi udfordrede derfor sammen med bygherre den ventilationsløsning, der var blevet valgt for at optimere miljøformålene. Løsningen blev sammen med bygherren optimeret ift. ibrugtagningsdato og sikkerheden i arbejdsmiljøet.

Skoleprojektet blev ibrugtaget som planlagt, og botilbuddet ser ud til at være på plads med ibrugtagning primo 2021.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.