0 af 0 for ""

NordØ

København

NordØ

Nordhavn får helt nyt byområde

Sweco har været bygherrerådgiver for PFA siden 2014 og planlagt udviklingen af de ca. 55.000 m2 bolig- og erhvervsbyggeri i tæt samarbejde med bygherre. Vi har i årenes løb gennemført udbud for oprensning af jordforurening på byggegrundene, udbud for lokalplanen for området samt forestået arkitektkonkurrencen for det markante runde domicilbyggeri, Spidsen. Sweco er desuden ingeniør for infrastrukturen på NordØ.

Lokation
København
Bygherre
PFA Ejendomme A/S
Ydelser
Bygherrerådgivning
Samarbejdspartnere
ihl & Søn, COBE, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Tredje Natur, Henning Larsen Architecture, Sleth og Polyform
Areal
55.000 m3

Fem byggefelter for bolig- og erhvervsbyggerier på Nordø i Københavns Nordø

PFA opfører et nyt byområde i Nordhavn, i den tidligere Københavns Frihavn. Nordø er forbundet til det øvrige Nordhavn via 2 broer. På øen anlægges stræder mellem bygningerne, og langs kajkanten anlægges en promenade hele vejen rundt på øen.

På spidsen af Nordø opføres en cirkulær kontorbygning Spidsen, en spektakulær bygning i familie med Nordhavns siloer og et pejlemærke for Nordhavn. Den cylinderformede glasdækkede bygning får en meget stor indre vinterhave med offentlig adgang. Desuden opføres 2 boligbyggerier med i alt 115 ejerlejligheder, et hotel samt endnu et erhvervsbyggeri ”Porten” med stålfacader og grøn facade. Disse fire byggerier øen får facader i rødlige nuancer, der skaber sammenhæng til karreerne i Århusgadekvarteret.

Bygherrerådgivning i alle projektfaser

Sweco har været bygherrerådgiver for PFA’s siden 2014 og planlagt udviklingen af de ca. 55.000 m2 bolig- og erhvervsbyggeri i tæt samarbejde med bygherre. Vi har i årenes løb gennemført udbud for oprensning af jordforurening på byggegrundene, udbud for lokalplanen for området samt forestået arkitektkonkurrencen for det markante runde domicilbyggeri, Spidsen.

Fra 2020 har Swecos desuden varetaget rollen som projekt- og projekteringsleder, byggeleder, arbejdsmiljøkoordinator og commissioningleder for bygherre, ligesom vi fører bygherretilsyn i udførelsesfasen. Vi varetager således stadig bygherres interesser i udførelsesfasen som bygherrerådgiver, og vi har flere af vores dygtige byggeledere og lejerrådgivere tilknyttet projektet.

Derudover er Sweco ingeniør for infrastrukturen på NordØ. Som bygherrerådgivere arbejder vi med økonomi- og risikostyring: Vi har fokus på tidsplaner og har den daglige dialog med totalentreprenørerne på byggepladsen. Da de to erhvervsejendommen udlejes af PFA, har vi også et nært samarbejde med lejerne og deres rådgivere samt med de ejendomsmæglere, der er tilknyttet Nordø.

NordØ
NordØ
NordØ

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.