0 af 0 for ""

Grøn facade på Willemoesgade

Aarhus

Willemoesgade

Et moderne kontor i historiske rammer

Arkitekter og ingeniører forenes i Swecos nye fælleskontor. Willemoesgadekarreen er et gammelt fabrikskompleks beliggende centralt på Trøjborg i den nordlige del af Aarhus med Risskov, Aarhus Bugt og den pulserende Tordenskjoldsgade som nærmeste nabo.

Swecos kommende fælleskontor i Aarhus er en transformation af en historisk bygning fra 1899, som i 1959 fik sit karakteristiske shedtag. Anlægget har blandt andet lagt bygninger til de forenede bryggerier, lagerhal for Otto Mønsteds papirværksted, Aarhus Universitet og med Swecos indflytning føjes et endnu et kapitel til fortællingen.

Lokation
Aarhus
År
2020
Bygherre
Sweco
Areal
3.000 m²
Verdensmål
2, 3, 4, 6, 7, 8, 12 og 17
Swecos kontor i Willemoesgade
Indretning på Swecos kontor i Willemoesgade

FN’s verdensmål som designværktøj

En gennemgående vision i transformationen er at sætte et så lille klimaaftryk som muligt på omverdenen. Derfor er bæredygtighed også tænkt ind alle de steder i bygningen, hvor det har været muligt – fx er FN’s verdensmål brugt aktivt i ombygningen, genbrug er i fokus i indretningen og den almindelige kontordrift bliver bedre for miljøet ift. til belysning og vandforbrug.

Udadtil bevareres de eksisterende facader i den gule teglsten med røde facadebånd. Det særprægede shedtag bevares også, da det i samspil med den grønne beplantning skaber et kontrastfuldt industrielt udtryk.  Med andre ord bliver bygningen opdateret uden at miste den ånd, der forankrer stedet i den lokale historie.

Loungeområde i Swecos kontor i Willemoesgade

”Helt overordnet er transformationen af det nye kontor i sig selv bæredygtig, da det er en eksisterende bygning som istandsættes. På den måde genbruger vi mange ressourcer og sparer på CO2-regnskabet. Derudover har projektteamet arbejdet indgående med FN’s verdensmål, der er anvendt som designværktøj i processen. Flere verdensmål er omsat til konkrete løsninger,” – Brian Højbjerre Sørensen, bæredygtighedskonsulent

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.