0 af 0 for ""

Hempel

Kgs. Lyngby

Hempel

Ved Eremitageslettens skove ligger Hempels markante domicil

En skulpturel spiralformet trappe i det centrale atrium fungerer som hovedelement og omdrejningspunkt i hele domicilet.

Hempel trappeareal
Hempel trappeareal
Lokation
Kgs. Lyngby
År
Realiseret, 2013
Bygherre
Hempel
Areal
5.000 m²

Vortex-spiral som inspiration

Når en spand maling røres op, opstår der en organiske form – en vortex spiral – som bliver særlig synlig, når to farver blandes. Centrifugalkraften er en fiktiv kraft, som påvirker et legeme der roterer, og som søger at trække legemet væk fra centrum. Centrifugalkraften og vortex-spiralen er to begreber, der har fungeret som den arkitektoniske inspiration ved udformningen af Hempels hovedkontor i Lyngby.

Spiralen er et centralt arkitektonisk element, og fungerer som omdrejningspunkt for hele opbygningen af huset. Spiralen kommer fysisk til udtryk som en skulpturelt udformet trappe centralt i bygningen.

Hempel trappeareal
Hempel facadedetalje

Symbolsk påvirker spiralen resten af husets opbygning, og giver domicilet sin særlige dynamik og form. Trappen fremstår som et kraftcenter, der med sin roterende bevægelse skaber det centrale atrium, der idag er hjertet i Hempels hovedkontor. Som kontrast til husets indre organiske former og områdets vegetation, er bygningens eksteriør udformet som et præcist rektangulært volumen udført i lyse materialer. Kontrasten tilfører huset en spænding og en arkitektonisk oplevelse, hvor det organiske og skarptskårne individuelt forstærker hinanden.

Himmelbyens facade

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.