0 af 0 for ""

Circle House

København

J.C. Jacobsens æresbolig

Sweco koordinerede 56 fagentrepriser ved omfattende og vellykket renovering af J.C. Jacobsens æresbolig

I samarbejde med Elgaard Architecture har Sweco renoveret brygger J.C. Jacobsens 170 år gamle æresbolig, der i dag huser Carlsberg Akademi. Sweco har haft det overordnede ansvar for den tekniske rådgivning og koordineret og ført tilsyn med de i alt 56 fagentrepriser, der har foretaget den omfattende og nænsomme udskiftning af de gamle installationer – med respekt for den historiske bygning.

Lokation
Valby
År
Realiseret, 2022
Bygherre
Carlsbergfondet
Ydelser
Projektering, koordinering af fagentrepriser og fagtilsyn
Foto
Anders Sune Berg
J. C. Jakobsens æresbolig
J. C. Jakobsens æresbolig
J. C. Jakobsens æresbolig

J.C. Jacobsens gamle villa har i mange år været forsømt, både hvad angår udseendet og de tekniske installationer. Nu har Elgaard Architecture i samarbejde med Sweco gennemført første fase – den indvendige renovering – af den omfattende istandsættelse, der ved hjælp af den nyeste teknologi skal fremtidssikre den gamle bolig og føre den tilbage til det oprindelige udseende fra opførelsen i 1850’erne.

Som rådgivende ingeniør for Carlsbergfondet har Sweco haft ansvar for at projektere og koordinere arbejdet med husets tekniske installationer. Al teknisk indmad – fra vand, varme, afløb, ventilation, køling, svagstrøm, stærkstrøm til kloakering – er blevet udskiftet og opdateret med den nyeste teknologi af nogle af landets dygtigste håndværkere.

”En komplet udskiftning af alle tekniske installationer er en meget kompleks og krævende opgave – og så endda i en fredet, historisk ejendom. Jeg er meget stolt af, at det er lykkedes så godt og med så smukt et resultat,” siger Kenneth Bjerregaard, der er projektleder hos Sweco og siden 2007 har arbejdet sammen med Carlsbergfondet.

”Der er en ekstremt høj faglighed i vores afdeling og et godt samarbejde mellem kolleger, der kender hinanden gennem mange år, og som brænder for denne meget specielle opgave – folk med respekt for historien,” tilføjer han.

J. C. Jakobsens æresbolig

Rådgiver for Carlsbergfondet siden 1978

Projektet blev indledt i foråret 2018, hvor Sweco udarbejdede projektforslag med et katalog af ideer til at optimere indeklima, energiforbrug og komfort. Løsningsforslagene tog udgangspunkt i beregninger for varmetab og det generelle termiske indeklima og inkluderede så mange brugerønsker, som det var muligt i en fredet ejendom.

Hovedprojekteringen startede i efteråret 2018 og blev udbudt i sommeren 2019. Byggeperioden blev afsluttet ved årsskiftet til 2022.

Renoveringen har været omfattende og en stor udfordring særligt i forhold til kunstinstallationerne i bygningerne. Derfor har det været Swecos fornemmeste opgave at rådgive, føre tilsyn og koordinere med henblik på at lave gennemgribende forandringer uden at påvirke måden, bygningerne virker på i det daglige.

Samarbejdet med Elgaard Architecture har resulteret i en enestående renovering, som fremstår så tæt på den oprindelige tidsperiode – men nu med nye, skjulte installationer, som optimerer indeklima, energiforbrug og komfort. Installationerne er indbygget i tre huse fra 1854: Villaen (æresboligen), Vinterhaven (væksthuset) og Pompeji (festsalen).

”Det er mit håb, at besøgende vil kunne mærke det internationale udsyn, som lå til grund for bygningens opførelse. Og at man fornemmer den nænsomhed og omhyggelighed, hvormed bygningen er blevet teknisk opgraderet og interiøret ført tilbage til sit oprindelige udtryk efter bryggerparrets ideer,” siger Carlsbergfondets bestyrelsesforkvinde, professor Majken Schultz.

Renoveringen af æresboligen er blevet mødt af stor opmærksomhed fra historieinteresserede og omtalt i flere medier.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.