0 af 0 for ""

Ørestad Syd

Himmelbyen

Et ultra-urbaniseringsprojekt i Ørestad

Himmelbyen er et byggeri som stabler byens funktioner og skaber et nyt beboelseskvarter i 6. sals højde midt i Ørestad Syd. Med sine 26.000 m2 tegner Himmelbyen sig ind i Ørestadens nye bygningsmasse som en markant og aktiv del af byen – en levende organisme, der tager højde for de behov som Ørestadens beboere har i løbet af en dag. Himmelbyen rummer derfor flere funktioner: Fire etager med erhverv, dagligvarebutikker og et underholdningscenter for familier og børn, herover etager til self-storage og på toppen 128 lejligheder af varierende størrelse.

Himmelbyen
Himmelbyen fællesareal
Himmelbyen fællesareal med udsigt
Lokation
Ørestad Syd
År
2018
Bygherre
NREP
Areal
26.000 m²

Kollektiv funktionalisme

Med Himmelbyen har vi udnyttet byggefeltet i højden og stablet byens forskellige funktioner, der fordeler sig over i alt 11 etager.

”Med urbaniseringen kan det være nødvendigt at tænke i nye måder at fortætte byen på, og for at skabe en god by, er det vigtigt, at vi som arkitekter laver huse, der indbyder til en mere kollektiv funktionalisme. Himmelbyen er et komplekst projekt, som intensiverer byen, fordi vi stabler flere af dens funktioner på samme byggefelt. Dermed skaber vi et ultra-urbaniseringsprojekt.”
Mikkel Westfall, kreativ direktør

Med erhvervsfunktionerne placeret på de nederste etager, vil Himmelbyen, på trods af sin markante størrelse, åbne sig op mod gaden og blive en levende og aktiv del af byen, hvor mennesker vil strømme ind og ud.

Himmelbyens facade med trappe
Himmelbyens facade med trappe
Himmelbyens facade

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.