0 af 0 for ""

Greensquare Garden facader

København

Greensquare Garden

Et miljøvenligt boligområde ved Amager Strandpark

Projektet på Strandlodsvej dækker 29.800 m2 og er den største beboelsesejendom nogensinde i Danmark, der er guldcertificeret efter DGNB-standarden.

Greensquare Garden legeplads
Greensquare Garden gårdrum
Lokation
Amager, København
År
2020
Bygherre
Arkitektgruppen A/S | NREP
Areal
29.800 m² mangler
Foto
Tornfeldt
Verdensmål
3, 11 og 15

Med kort afstand til København, de grønne arealer ved Kløvermarken og Lergravsparken og den frie natur ved Amager Fælled ligger boligprojektet Greensquare Garden. Greensquare Garden er inspireret af kvarterets forskelligartede bygningstypologier og industrielle historiske baggrund. Hver bygningsenhed har sin egen arkitektoniske identitet med variation af højder, teglnuancer, fugefarve og altantyper, hvilket opbryder facaderne i mindre enheder og skaber et varierende udtryk i bebyggelsen som helhed. Boligbyggeriet opføres i naturlige og robuste kvalitetsmaterialer, og i stueetagen er murværket tegnet med en særlig detaljering på udvalgte steder, der giver den nederste etage en levende overflade og imødekommende karakter.

Greensquare Garden rummer 2-, 3- og 4-værelses lejligheder – alle udført i lyse, moderne og venlige materialer. Lejlighederne har egen altan med udsigt til nærområdet – flere med kig til Øresund – mens enkelte lejligheder er placeret lavt med direkte adgang til terrasser og fællesarealer. Lejlighederne er indrettet med store opholdsrum, som er placeret optimalt ift. dagslys.

Offentlig bypark og intime gårdrum

Hele områdets beboere vil få glæde af en offentligt tilgængelig bypark med store aktivitetsområder, siddeområder og grillpladser. Mellem bygningerne dannes intime gårdrum til beboerne, med private terrasser, grønne opholdsarealer, legepladser, cykelparkering og miljøstationer.

Under hele bebyggelsen ligger en stor kælder med bl.a. parkering, depoter og teknikrum.

Greensquare Garden i solen

Bæredygtigt boligbyggeri

I Greensquare Garden er der arbejdet målrettet med indeklima, udearealer, dagslysforhold og certificerede byggematerialer, som indeklimamærket maling og certificeret træ på hele bebyggelsen. Det har resulteret i en DGNB Guld-certificering, som fokuserer på byggeriets proces og teknik samt miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed i ét samlet perspektiv.

”Generelt – og særligt i det byggeboom, som vi oplever lige nu – er det ekstremt vigtigt, at vi tænker på, hvad det er for nogle byggerier, vi opfører, og at vi aktivt indarbejder bæredygtighed i vores projekter, fordi vi sætter så stort et aftryk på både vores nutid og fremtid – det har vi gjort på Greensquare Garden.” – Henriette Falk Olesen, arkitekt og DGNB-auditor på Greensquare Garden

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.