0 af 0 for ""

Skaterbanen i Fælledparken

København

Fælledparken

Totalrådgivning på fredet rekreativt område med plads til alle

Innovation og livskvalitet er nøgleordene i projektet, som omhandler fornyelse af de rekreative parkområder i Københavns Fælledparken med etablering af løbestier, multipladser, gyngepladser, Nordeuropas største skaterpark og en ny kunstgræsfodboldbane.

Fælledparken blev fredet i 1965 og skal bevares som et rekreativt område og park. Fornyelsen tager udspring i Fælledparkens originale vision fra 1909, og projektet har derfor haft til formål at skabe et sted med bredde og rummelighed, hvor der er plads til kultur og sportsbegivenheder. Fælledparken er en bypark for alle generationer, et sted hvor man slapper af, leger, udøver sport, møder mennesker – alle inviteres indenfor.

11 mio. mennesker besøger hvert år Fælledparken.

Springvand i Fælledparken
Legeplads i Fælledparken
Lokation
København
År
Realiseret, 2012
Kunde
Københavns Kommune – sponseret af A.P. Møller Fonden
Ydelser
Projektledelse, projekteringsledelse, myndighedsbehandling, projektopfølgning, fagtilsyn, afvanding, kloak og jordmiljøhåndtering – herudover ekspertviden fra Swecos biologer, lysdesignere, anlægsingeniører, byplanlæggere, miljøteknikere og projektledere
Rådgiverroller
Totalrådgiver
Arkitekt
Bisgaard Landskabsarkitekter og GHB Landskabsarkitekter
Lys i Fælledparken

Lysdesign der inviterer til aktivitet og leg i døgnets mørke timer

Sweco har som totalrådgiver udført projekt- og projekteringsledelse i forbindelse med projektering, myndighedsbehandling, projektopfølgning og fagtilsyn for aktivitetsområdet med Bisgaard Landskabsarkitekter og GHB Landskabsarkitekter som underrådgivere.

30 nøglepersoner har bidraget med ingeniørteknisk viden fra Sweco herunder biologer, lysdesignere, anlægsingeniører, byplanlæggere, miljøteknikere og projektledere. Derudover har Swecos ydelser omfattet afvanding, kloak og jordmiljøhåndtering.

Sweco har i samarbejde med Bisgaard Landskab udarbejdet lysdesign i Fælledparken og projekteret alle lysinstallationer. Belysningsprojektet omfatter bl.a. Filosofgangen, en ca. 4 km. gang- og løbesti med ny pullertbelysning, der er afskærmet mod parken for at respektere parkens mørke, samt særbelysning med moonlight-effekt ved indgange og belysning af enkelte solitære træer. Enkelte solitære træer bliver diskret oplyst med uplights.

Belysning af den nye skaterpark etableres med fire knækmaster á ni meter, hvorpå der er monteret tre til fem bredstrålende spots med metalhalogenlamper. Spottene rettes nedad med en maksimal vinkel til vandret på 45 grader for at minimere spildlys ud i parken. Der er anvendt intelligent lysstyring på denne del af lysdesignet.

Skaterbanen i Fælledparken
Skaterbanen i Fælledparken
Skaterbanen i Fælledparken

En park for alle generationer

Hele projektet er skabt i dialog med brugere, og hver af parkens aktiviteter har mottoet: ”Fra passiv til aktiv”. Det betyder, at grænserne mellem hver aktivitet fyldes med bænke og hvileområder for tilskuere.

Udover skaterparken er der etableret forskellige aktivitetsområder: legepladser, karruseller, beach volley baner, petanquebaner, klatreleg, voksengynger, basketballbane, bandebaner til boldspil / leg, beplantninger og belægninger med kunststof mv.

Skaterbanen i Fælledparken
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål, og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.