0 af 0 for ""

Ålebækken Ruinpark

Virum

Ålebækken Ruinpark – fra renseanlæg til naturpark

Fra nedlagt renseanlæg til offentlig bypark

I Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder vi på en helt ny landskabspark, Ålebækken Ruinpark. Parken etableres på en 30.000 m2 stor grund, som indtil nu har huset renseanlægget Ålebækken. Renseanlægget har været ude af drift i 40 år og er i dag lukket for offentligheden. På det nedlagte industriområde findes i dag et spildevandsbassin, som stadig benyttes ved kraftige regnskyl, og hvis der sker overløb med spildevand til Mølleåen.

Lokation
Virum
År
Igangværende, forventes realiseret i 2021
Kunde
Lyngby-Taarbæk Forsyning
Areal
30.000 m2
Ydelser
Rådgivning
Samarbejdspartnere
Rambøll, NCC Danmark A/S Civil Engineering
Verdensmål
3, 9, 11, 13 og 15

Mindsker vandbårne sygdomme og forbedre vandkvaliteten

Formålet med projektet er at reducere udledningen af spildevand til Mølleåen og samtidig forbedre vandkvaliteten i området. Det er en forbedring, som vil bidrage til at mindske vandbårne sygdomme i området og være med til at sikre bedre vandkvalitet og bedre levesteder for åens fauna. Projektet omfatter også et ønske om at åbne området for byens borgere og skabe en ny landskabspark, som integreres med de eksisterende konstruktioner fra det nedlagte renseanlæg.

Genbrug og CO2 besparelser

Igennem projektet arbejdes der med at genbruge betonkonstruktioner og tekniske installationer fra det nedlagte renseanlæg. Det betyder, at der spares store mængder CO2 og ressourcer. Sten og fældede træer fra området genanvendes i den nye park for at bevare områdets historie. Der har været fokus på at bevare og forbedre biodiversiteten. Derfor indsamles de fredede salamandre, der i dag lever i de gamle klaringsbassiner og flyttes midlertidigt for at genudsættes i parken, når den står færdig. Det samme gælder frøer og mindre træer fra området, som også indsamles og spredes på området igen. På den måde bevares stedets naturlige biodiversitet, samtidig med at der skabes nye, gode levesteder til dyr og insekter.

Ålebækken Ruinpark

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.