0 af 0 for ""

Ålebækken Ruinpark

Virum

Ålebækken Ruinpark

Fra nedlagt renseanlæg til naturpark

I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi været med til at skabe en helt ny landskabspark, Ålebækken Ruinpark. Parken er blevet etableret på en 30.000 m2 stor grund, som indtil nu har huset renseanlægget Ålebækken.

Renseanlægget har været ude af drift i 40 år og lukket for offentligheden. På det nedlagte industriområde fandtes dog stadig et spildevandsbassin med overløb til Mølleåen, som stadig er i brug ved kraftige regnskyl.

Lokation
Virum
År
Afsluttet i 2021
Kunde
Lyngby-Taarbæk Forsyning
Areal
30.000 m2
Ydelser
Rådgivning
Samarbejdspartnere
Rambøll | NCC Danmark A/S Civil Engineering
Verdensmål
3, 9, 11, 13 og 15

Mindsker vandbårne sygdomme og forbedrer vandkvaliteten

Formålet med projektet var at reducere udledningen af spildevand til Mølleåen og samtidig forbedre vandkvaliteten i området. Dette gøres ved at etablere nye underjordiske bassiner og renovere det eksisterende åbne bassin. Forbedringen bidrager i dag til at mindske vandbårne sygdomme i området og sikre bedre vandkvalitet og bedre levesteder for åens fauna.

En del af projektet var også at åbne området op for byens borgere og skabe en ny landskabspark, som kunne integreres med de eksisterende konstruktioner fra det nedlagte renseanlæg.

Genbrug og CO2 besparelser

Igennem projektet har vi arbejdet med at bevare betonkonstruktioner og tekniske installationer fra det nedlagte renseanlæg og genindbygge jorden på området. Det betyder, at der spares store mængder CO2 og ressourcer. Sten og fældede træer fra området er blevet genanvendt i den nye park for at bevare områdets historie.

Fokus på biodiversiteten

Der har været fokus på at bevare og forbedre biodiversiteten. Derfor indsamlede man de fredede salamandre, der levede i de gamle klaringsbassiner og flyttede dem midlertidigt for at genudsætte dem i parken, da den stod færdig. På den måde bevares stedets naturlige biodiversitet, samtidig med at der skabes nye, gode levesteder til dyr og insekter.

Ålebækken Ruinpark
Ålebækken Ruinpark
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.