0 af 0 for ""

Energimåling

Kalundborg, Fredericia og Kolding

Energioptimering

Fremtidens rensningsanlæg er også energileverandør

At renset spildevand fra et rensningsanlæg kan betragtes som en kontinuerligt flydende energiressource er ikke nyt. I Danmark har det blandt andet været udnyttet i Frederikshavn siden 2009.

Formålet med projektet, Fremtidens Renseanlæg, var således, at forsyningen og renseanlæggene via en varmepumpe kunne udnytte energi fra spildevand til både interne processer, rumopvarmning og fjernvarme.

Lokation
Kalundborg, Fredericia og Kolding
År
Realiseret, 2013
Kunde
Fredericia Renseanlæg, Kolding Renseanlæg og Kalundborg Forsyning
Ydelser
Projektledelse, energioptimering, energiplanlægning, strategisk energiplan

Sammentænkning af produktionsforbedringer, ressourceudnyttelse og energiproduktion

Præmissen for projektet var at sammentænke produktionsforbedringer, ressourceudnyttelse og energiproduktion. På energisiden inkluderede vi gasproduktion og nyttiggørelse af overskudsvarme, til fjernvarme og ikke mindst til internt forbrug, via en varmepumpe. Grundideen var først at optimere processerne, herunder minimere energiforbruget, dernæst at udnytte interne energiressourcer og endelig se på forbrug såvel som produktion af energi.

For at kunne lykkes med projektet krævede det et godt samarbejde med myndigheder og fjernvarmeforsyning. I dette puslespil indgik også andre potentielle energileverandører i form af private industrier – det vil sige en industriel symbiose.

Sweco var med i hele processen med den offentlige, strategiske energiplanlægning, de lokale handlingsplaner for rensningsanlæggene, det konkrete design, byggetilsyn, implementering samt udførelsen af commissioning.

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål, og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.