0 af 0 for ""

Børnehus i Ejby indenfor

Lejre Kommune

Svanemærket Ejby Børnehus

Ny svanemærket integreret daginstitution for ca. 80 børn i alderen 0-6 år

Da Lejre Kommune havde et stort behov for hurtigt at opføre en ny daginstitution som erstatning for to ældre institutioner faldt valget på Swecos koncept for modulbyggeri i træ, som et alternativ til traditionelt opført byggeri.

Beliggenhed
Lejre Kommune
År
Realiseret, 2022
Bygherre
Lejre Kommune
Rolle og ydelser
Arkitektrådgiver (udarbejdelse af konkurrenceprojekt, projektforslag, myndighedsprojekt, projektering, disponering af udeareal med legeplads)
Areal
1.050 m2 bygning + 3.000 m2 udearealer
Samarbejdspartnere
Scandibyg
Børnehus i Ejby indenfor
Børnehus i Ejby bænke
Børnehus i Ejby

Vores nye daginstitution er meget brugbar med mange ekstra kvadratmeter og her er mange gode muligheder for opdeling i mindre grupper. De indvendige grupperum med glasdøre i rummenes hjørne giver fred til uforstyrret børneleg og vi kan samtidig holde øje uden at børnene føler sig overvåget. Derudover giver de høje ovenlys vinduer et dejligt og behageligt lys til grupperum og på tværs af stuen. Alt i alt et super dejligt børnehus med en fantastisk lysgennemstrømning!”  – Charlotte Sønderhave, leder af Ejby Børnehus

Et multifunktionelt børnehus der imødekommer alle børnenes behov

Den arkitektoniske vision kan opsummeres med ønsket om at skabe et multifunktionelt og bæredygtigt hus til børn, som indeholder en mangfoldighed af rum i naturlige materialer, der giver gode pædagogiske muligheder i smukke, robuste og fleksible arkitektoniske rammer.

Formgivningen fungerer både indefra og ud, samt udefra og ind. Byggeriet er placeret, så udearealet maksimeres og mulighederne for at bruge de fantastiske omgivelser gøres nemt og indbydende, mens den daglige infrastruktur lettes og strømlines mest muligt.

Børnehusets funktioner er disponeret med henblik på at imødekomme alle børnenes behov. Fra rum-i-rum, som befordrer det helt nære, det enkelte barns stille leg, til fællesskabet med gruppen og nabogrupperne og helt ud til det store fællesskab for alle. Disponeringen gør det nemt at imødekomme børnenes forskelligartede behov – fra tryghed til udfordring – og letter personalets arbejdsgange. Kort sagt, en arkitektonisk vision om dagligdagen i børnehøjde, hvor arkitekturen slipper og pædagogikken tager over.

Træmodulbyggeri og bæredygtighedsoptimering af alle byggeprocesser, drift og produktion

Institutionen er opført som industrielt fremstillet træmodulbyggeri. Byggeriet er svanemærket, og bæredygtighed nøgleordet, med løbende fokus på bæredygtighedsoptimering af alle byggeprocesser, drift og produktion.

Det gælder i forhold til færdigt byggeri, men også i forhold til selve produktionsprocessen i opførelsesfasen samt i den daglige drift på fabrikker og i administration. Alle moduler udføres som opvarmede, på nær liggehallen, der er et uopvarmet rum i sit eget modul.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.