0 af 0 for ""

Skraldespande i Hjørring

Hjørring Kommune

Effektiviseret affaldsindsamling i Hjørring Kommune

Hjørring Kommune effektiviserer affaldsindsamlingen med affaldssensorer og RenoWeb-system fra Sweco

Større krav til håndtering af affald og ønsket om glade og tilfredse borgere er drivkraften bag Hjørring Kommunes affaldsindsamling. De seneste tre år har kommunen nedgravet 650 containere fordelt på ca. 150 stationer.

Lokation
Hjørring Kommune
År
2020
Kunde
Hjørring Kommune
Ydelser
Waste management IoT-løsning (IoT og RenoWeb)
Verdensmål
9, 11 og 12

I flere af de nedgravede containere i yderligt beliggende sommerhusområder holder sensorer øje med mængden af affald, så skraldebilen kun skal køre, når containeren er fuld.

– Med kravene til øget sortering er nedgravede fællescontainere med sensorer vejen frem. Vi har fået mulighed for at planlægge vores arbejde bedre og reducere antallet af kørsler med tunge biler, forklarer Klaus Nedergaard Nielsen, Technical waste planner i Hjørring Kommunes Teknik- og Miljøafdeling.

Datastyret affaldsindsamling sikrer rettidig omhu

De nedgravede containere har den fordel, at de samler affaldet på færre udvalgte steder i stedet for at have mange mindre containere, der optager plads hos alle grundejere. Derudover opbevares affaldet under køligere forhold under jorden, så både lugtgener og problemer med skadedyr reduceres til et minimum.

– Med de nedgravede containere med sensor kan vi holde øje med mængden af affald time for time og dermed kun køre, når containeren er fuld. Vi taler med mange borgere, der er glade for, at vi ikke kommer nær så ofte ud på de små veje. Grundejerne undgår sandfygning og slitage på vejene, så det er en ekstra gevinst ved en datastyret affaldsindsamling, siger Klaus Nedergaard Nielsen.

Data via Telias Narrowband-IoT mobilnetværk

Hjørring Kommune har i mange år brugt Swecos IT-løsning RenoWeb, så sensorerne fra Sweco var et oplagt valg for kommunen for at overgå til mere datastyret affaldsindsamling. Sensorerne sender data via Telias NB-IoT mobilnetværk, hvilket sikrer god rækkevidde ved yderområder, høj sikkerhed for dataoverførsel samt flerårig batterilevetid.

– Digitaliseringen af affaldstømningerne i form af sensorer og dashboard betyder, at vi nu får færre henvendelser fra borgerne, simpelthen fordi vi kan handle med rettidig omhu. Sensorerne har været med til at understøtte en meget værdifuld adfærdsændring i vores måde at løse affaldsopgaven på, siger Klaus Nedergaard Nielsen.

Sensor i skraldespand
Skraldespand

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Copy link
Powered by Social Snap