0 af 0 for ""

Dortheavej

København

Dortheavej 8-12

Kontorbyggeri udviklet med udgangspunkt i det tidligere industrikvarters historie

På Dortheavej i Københavns nordvestkvarter ligger det 3500 kvm store og moderne kontorbyggeri, udviklet med udgangspunkt i det tidligere industrikvarters historie. Projektet har opnået bæredygtighedscertificering DGNB Sølv.

Lokation
København NV
Bygherre
AKF Koncernen
Status
Realiseret, 2021
Ydelser
Arkitektrådgivning
Samarbejdspartnere
Dines Jørgensen & Co og SINUZ
Areal
35.000 m2
Dortheavej
Dortheavej
Referencer til det tidligere industrikvarter

Projektet er beliggende i et tidligere industrikvarter i Nordvest i København, som er under udvikling til at blive en blanding af boliger og erhverv. Det nye kontorbyggeri på Dortheavej er udviklet med udgangspunkt i det tidligere industrikvarters historie, hvilket bl.a. kommer til udtryk i facaderne af genbrugstegl og store vinduespartier. Det nye kontorbyggeri fremstår i rå materialer som rå beton, troldtektlofter og højkantsparket på gulvene, ligesom alle installationer er synlige – igen en reference til industrien.

I samarbejde med bygherre AKF Koncernen har vi nået vores fælles ambitioner om at udvikle et projekt som fortæller om historien i kvarteret, og derfor har vi skabt to erhvervsejendomme med referencer til det industrikvarter som er en stærk karakter i området. Det slår igennem i facaderne, med brug af genbrugstegl, stor vinduespartier med proportioner som har referencer til fabriksbyggerier og som samtidig giver et attraktivt lysindfald til kontorrummene.

De to hovedtrappetårne er det første man møder, når man ankommer til bygningen og allerede her introduceres det rå look med rå betonvægge, en elevatorskakt som er beklædt med akustikpaneler i træbeton, og en ståltrappe med en rå detaljering med bl.a. dørplader på trin og hvor stålet er vokset for at give et eksklusivt, men stadig råt, udseende.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Copy link
Powered by Social Snap