0 af 0 for ""

Haver i Thors Have

Silkeborg

Thors Have

Moderne tæt-lav bebyggelse som fortolker den klassiske murstensvilla

Thors Have i Silkeborg består af 31 dobbelthuse og er et godt eksempel på, hvordan det klassiske villakvarters kvaliteter kan kombineres med et markant og moderne formsprog.

Thors Have blev præmieret af Silkeborg Kommune ved Arkitektures Dag 2021 med begrundelsen:

Boligprojektet Thors Have præmieres for sit præcise og sympatiske bud på en moderne tæt-lav bebyggelse, hvor kvaliteter fra det klassiske villakvarter er indarbejdet i et markant og moderne formsprog. Projektet er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og samtidig indbydende. Bygninger og uderum støtter hinanden, og området danner en venlig og imødekommende landsby midt i fremtidens Silkeborg.”

Lokation
Silkeborg
År
Realiseret, 2020
Bygherre
PLH Holding Aps | Henning Mortensen A/S
Facadedetalje, Thors Have
Teglfacade, Thors Have

Arkitekturen i Thors Have lægger sig arkitektonisk i forlængelse af områdets eksisterende boligbebyggelse, der består af villaer fra 30’erne og 40’erne, hvoraf mange har høj arkitektonisk værdi. De nye dobbelthuse viderefører skala, rytme og orientering fra den eksisterende bebyggelse og opføres i teglbeklædning på både facader og tag. Ved at anvende tegl som beklædningsmateriale dannes en naturlig reference til den eksisterende bebyggelse, og samtidig tillader teglen et enkelt og moderne formsprog.

Bebyggelsens dobbelthuse er karakteriseret af en vertikal deling, så boligerne tilføres rumlig værdi, og begge boliger i det enkelte dobbelthus får egen indgang og direkte udgang til haven. Rækkehusene refererer via orientering og skala til den lave del af det tilgrænsende Marienlund Plejecenter, hvorved der opnås en nænsom integrering af bebyggelsen i området.

Thors Have indskriver sig i en moderne tæt-lav bebyggelse og giver et gennemarbejdet bud på, hvordan områdets stærke kvaliteter kan gentænkes i en tid med ændrede krav og tendenser, idet bebyggelsen markerer sig med et markant og moderne formsprog.

Konkurrencen om den nye boligbebyggelse i det attraktive område ved Lyngsø og Kobskov vandt vi sammen med PLH Holding Aps. og Henning Mortensen i 2016.

Facader i Thors Have

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.