0 af 0 for ""

Irmakarreen_header

København

Irmakarréen

Transformation af en hel karré i indre København

Irmakarréen er placeret i et gammelt bolig- og små-industriområde. Projektet består af en renovering og revitalisering af en karré på indre Nørrebro i København.

Lokation
København
År
Realiseret, 2015
Bygherre
Saxo Properties
Areal
22.000 m²
Irma-karreen facadedetalje
Irma-karreen Gran Torino
Irma-karreen Gran Torino og cykelbud

Gadeliv og trivsel

Renoveringen har givet nyt gadeliv og trivsel til indre Nørrebro og adresse til en vifte af nye restauranter, caféer og små virksomheder. Resultatet af renoveringen og nytænkningen af Irma-karréen har været et karaktermæssigt løft af de historiske bygninger, og af området omkring karréen. Dele af den gamle karré stammer helt tilbage fra 1871 og det var herfra, supermarkedskæden Irma startede.

Det industrielle udtryk er til dels bevaret i karreens indre gårde, og lokalerne i stueetagen er konverteret til erhverv – til restauranter, caféer, it-virksomheder samt gallerier og værksteder. Alle lejligheder – i alt cirka 3.000 kvm – er total-renoverede.

Liv og historie har været nøgleord i projektet. Det har været en forudsætning igennem hele projektet at fastholde respekten for byggeriets historie og karakteren i de urbane gårde, samtidig med at der er tilført nutidige kvaliteter.

Forud for renoveringsarbejdet har der været en omfattende dialog med myndighederne, for at finde den rigtige løsning for by, lokalområde og bygherre. Tegnestuen har sammen med bygherre og kommune lagt hovederne i blød for at sikre, at beboere og erhverv ikke skulle stilles ringere end før, og undvære for eksempel p-pladser. Resultatet er, at karréen er blevet optimeret, så den kan klare de nytilkomne erhverv og de medfølgende belastninger.

 

Irma-karreen gårdmiljø fodgængerovergang

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.