0 af 0 for ""

Kellerisrækkerne

Espergærde

Boliger ved Kelleris Hegn

Helhedsplan for nyt boligområde

Hvordan skaber man forudsætninger for et stærkt fælleskab? Og hvordan integrerer man et nyt boligområde i et naturskønt kuperet landskab – uden at gå på kompromis med områdets kvaliteter?

Det var den udfordring, Sweco Architects stod overfor, da visionen for bebyggelsen i Kelleris skulle udvikles.

Lokation
Kelleris, Espergærde
År
2016-
Bygherre
Projektselskabet Kelleris
Areal
52.000 m² – 450 boliger
Rolle
Arkitektrådgiver, helhedsplan
Byggesum
650 mio. kr.
Samarbejdspartnere
Niras og BOGL
Bæredygtighed
Kellerisrækkerne
Kellerisrækkerne

Indpasning i naturskønne omgivelser

Området ved Kelleris har mange naturskønne kvaliteter: Et dramatisk og kuperet terræn med store smukke træer, overdrev, diger og moser.

»Tanken har fra starten været den, at den nye bebyggelse skulle underlægge sig naturen, ikke omvendt. Derfor har vi arbejdet med at skabe en række bio-korridorer, som binder områdets natur sammen – og som sikrer at naturen altid er nærværende,« siger Karl-Martin Buch Frederiksen, Sweco Architects.

Billedet på visionen for bebyggelsen er en række “klyngetun”, en særlig norsk typologi, som netop tager udgangspunkt i fællesskabet mellem mennesker og natur. Tunene udformes som mindre boligklynger, som organiserer sig omkring et bydelstorv på en sådan måde, at naturen kigger ind og er nærværende uanset hvor i klyngen, man vælger at placere sig. Samtidig er det tanken, at boligernes organisering i tunene iscenesætter et stærkt socialt fællesskab mellem de mennesker, som vælger at leve her.

Kellerisrækkerne

Respekt for naturområdet

»Vi har brugt rigtig lang tid på at ’læse området’ og forsøge at skabe en bebyggelse som indplacerer sig nænsomt i det bakkede landskab. Boliger som er tegnet til stedet og med en respekt for det naturområde, der findes lige netop her,« siger Karl-Martin Buch Frederiksen, arkitekt, Sweco Architects.

Boligerne ved Kelleris Hegn udvikles af ’Projektselskabet Kelleris’ og gennemgår i øjeblikket lokalplansbehandling, interessentdialog og myndighedsprojekt m.v.

Kellerisrækkerne ved åen
Kellerisrækkerne
Kellerisrækkerne
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.