0 af 0 for ""

Ibihaven

Slagelse

Agorahaverne

Bofællesskab med højt til CO2-loftet

Agorahaverne er et koncept, som ejendomsudvikleren Tetris står bag. Konceptet er en række boligfællesskaber for voksne og seniorer, som opføres rundt om i landet.

Ibihaven, der er den første Agorahave, er opført som et træbyggeri i det østlige Slagelse, og de første beboere flyttede ind i 2020. Agorahaverne er kendetegnet ved frihed, fællesskab og natur – og i høj grad også bæredygtighed.

Lokation
Slagelse
Bygherre
Tetriis A/S
Samarbejdspartnere
Sangberg (arkitekt), MOE (ingeniør) og Rasmus Friis (totalentreprenør)
Ydelser
DGNB-certificering, livscyklusvurderinger, totaløkonomi og DGNB-ledelse
Status
Realiseret, 2020
Foto
Tetriis A/S

Et grønt sted at bo

I Agorahaverne er alle materialer udvalgt med omtanke for deres livscyklus og bæredygtighed. Derfor er Agorahaverne opført i materialer, der har mindst muligt CO2-aftryk og en høj grad af genanvendelighed. Store dele af Agorahaverne er bygget i træ, der, under ansvarligt skovbrug, er en bæredygtig ressource. Når man bygger i træ, er der færre miljøbelastende transport- og behandlingsprocesser samtidig med at træ skaber et godt indeklima og en behagelig atmosfære.

Agorahaverne har solceller på taget, regnvandsindsamling til genanvendelse og andre klimavenlige løsninger, som gør Agorahaverne til et endnu grønnere sted at bo.

Overholder allerede lovkrav om CO2 for 2029

I Sweco hjælper vi Tetris med at bearbejde Agorahaverne, så de når deres mål om at komme ned på 5,0 kg CO2ækv. pr. m2 pr. år. Vores eksperter har kortlagt CO2 udledningen for Sophushaven i henhold til de kommende BR-krav der træder i kraft i 2023.

Lovkravene indebærer, at byggerier over 1.000 m2 fra 2023 maksimalt må udlede 12 kg COækv.pr. m2 pr. år. Kravene skærpes trinvis de næste år, således at CO2-loftet i 2029 forventeligt lyder på 7,5 kg CO ækv. pr. m2 pr. år. Analysens resultater viser, at Angorahavens træbyggeri har en samlet CO2-udledning på 6,5 kg CO2 ækv. pr. m2 pr. år svarende til 46% lavere end det kommende CO2-loft i 2023.

Et udgangspunkt for fremtidige Agorahaver

Sweco er ansvarlig for at DGNB-certificere Ibihaven og flere fremtidige Agorahaver. I byggeriet har der været fokus på at få implementeret bæredygtighed tidligt, da det skal udføres i præfabrikerede træmoduler og opsættes på flere lokationer i Danmark. Den gode opskrift på moduler og sammensætning, som efterfølgende kan følges på fremtidige projekter, skal dermed findes i Ibihaven. Sweco udarbejder for Tetris løbende livscyklusvurderinger på alternative materialer, således at der træffes informerede valg på baggrund af bygningens klimaaftryk og totaløkonomi. Byggeriet er certificeret til DGNB guld.

Ibihaven
Ibihaven
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.