0 af 0 for ""

Hospicevangen

Nørresundby

Hospice Vangen

Center for lindrende behandling

Den selvejende institution, KamilianerGarden, besluttede i 2016 at bygge et nyt center for lindrende behandling. Hospice Vangen omfatter 2.500 m2 og er opført som OPP. Visionen for det nye hospice i Nørresundby er at skabe værdige og trygge rammer for uhelbredeligt, syge og terminale patienter.

Det nye hospice er handicapvenligt og indeholder reception/administration, patientstuer, kontor og mødelokaler, medicinrum og vagtstue, samt personalerum og produktionskøkken.

Lokation
Nørresundby
År
2019
Bygherre
Region Nordjylland og Den selvejende Institution Kamilianergårdens Hospice
Kunde
TRIGON A/S
Areal
2.500 m²
Ydelser
Projekteringsledelse og projektering og fagtilsyn med alle ingeniørdiscipliner samt rådgivning for brand, akustik, commissioning, brugerinddragelse og DGNB-certificering
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver til totalentreprenør
Samarbejdspartnere
TRIGON A/Sy, OPP-kontraktleverandør, Friis & Moltke Architects, Green Sustainable Landscape
Bæredygtighed
Verdensmål 3, 6, 7, 11 og 17

Udviklet med udgangspunkt i forskningsbaseret viden og brugernes behov

Den nye bygning rummer 15 sengepladser til terminale patienter, og der er blevet plads til det palliative team fra Aalborg Universitetshospital, der arbejder for at lindre patienterne både fysisk, psykisk, socialt, eksistentielt og åndeligt.

Derudover rummer den nye bygning hele den store frivilligorganisation, som er bygget op omkring hospicet. I forbindelse med udviklingen af det nye hospice er der inddraget brugerperspektiver og forskningsbaseret viden om lindrende arkitektur, så hospicet i videst muligt omfang imødekommer alle brugernes behov. Brugere, pårørende, frivillige og personalet er inddraget i udarbejdelsen af et omfattende rumprogram og ønsker til det nye hospice.

To gårdrum er indrettet til sansehaver med udkig fra både orangeri, tv-stue samt glasgange ved sengestuer, opholdsnicher og samtalerum. Gårdhaverne giver dagslys og ude/inde kontakt, og fungerer samtidig som et sanseligt element, der kan medvirke til at skabe en hjemlig stemning.

Sengestuefløjene er placeret i husets østside med terrasser og udsigt mod skovbrynet. Dermed skabes et grønt have- og naturrum mellem hospice og fredskoven – bl.a. med en sansesti i skovbrynet og et legeområde.

Hospicevangen opholdsareal
Hospicevangen stue
Hospicevangen terrasse

DGNB Guld og fokus på driftsomkostninger

De konstruktive og installationstekniske principper for bygningen er primært valgt ud fra ønsket om at opnå en stabil hovedkonstruktion samt en fornuftig og sikker drift. Projektet er opført i offentligt-privat-partnerskab (OPP), og derfor har der været stort fokus på at sikre lave driftsomkostninger. Derfor er der valgt løsninger ud fra et totaløkonomisk perspektiv over de næste 30 år.

Projektet er certificeret til DGNB Guld. Dette indebærer et 360 graders fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed. Udover Guld-certificeringen blev der af bygherre stillet yderligere krav til en række specifikke DGNB-kriterier både inden for teknik, proces og materialer. Hospice Vangen er derfor projekteret med stort fokus på livscyklusvurdering, komfort og fleksibilitet, hvilket bl.a. udmunder sig i bæredygtige materialevalg, optimeret indeklima og fokus på de tekniske systemers tilpasningsevne. Der er ligeledes stort fokus på den arkitektoniske kvalitet, indretning og visuel komfort, hvilket samlet set vil medføre nogle flotte og komfortable rammer for beboere og personale. Bygningen er opført som lavenergiklasse 2020.

Hospicevangen spisestue

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.