0 af 0 for ""

KUA Campus

Byggeri

Commissioning

Commissioning er vejen til velfungerende bygninger.

Commissioning, ofte forkortet Cx, er en kvalitetsstyringsproces opfundet i USA, hvor den har været brugt i skibsindustrien til at sikre, at drift af skibe fungerer optimalt. Principperne bag commissioning overføres i dag til byggebranchen.

Commissioning er en investering i dit byggeri, så det fungerer efter dine krav, har et optimalt indeklima og en minimeret driftsøkonomi. Commissioning er en effektiv og veldokumenteret kvalitetsstyringsproces med fokus på helhedstænkning i byggeprocessen og bygningens totaløkonomi.

Udvalgte projekter

Alssund Kollegiet Sønderborg
Alssundkollegiet rendering
Nyt Danske Bank Domicil København
Danske Bank facade

Kan commissioning spare penge?

Idet Cx processen foregår sideløbende med byggeriet er det langt billigere at finde fejl, når du stadig er i et tidligt stadie i byggeprocessen. Ved at investere i commissioning får du:

En proces skaleret til dit behov og det specifikke projekt

Et optimalt indeklima

Optimerede og forudsigelige driftsudgifter

Effektiv risikominimering – både i design, udførelse og drift

Færre fejl, mangler, genopretning og ombygninger

Tilfredse lejere/brugere

Minimering af energiforbrug

Effektiv udnyttelse af ressourcer til mangeårig drift

Et stærkt udgangspunkt for asset management

Commissioning som aktivt værktøj til optimal ressourceudnyttelse

Commissioning er et effektivt redskab til at optimere ressourceudnyttelsen i bygningens mangeårige drift – både de økonomiske, menneskelige og forsyningsmæssige ressourcer. Commissioning er en integreret del af certificeringerne DGNB, LEED og BREEAM, og derfor sammentænker vi de fælles aktiviteter, så du optimerer aktiviteterne, sparer penge og får et stærkere produkt.

Commissioning i eksisterende bygninger og bygningsporteføljer

Sweco udfører gerne commissioning og optimerer på eksisterende bygninger. Vi skalerer processen og sorterer i bygningsporteføljer, så bygningen screenes med et minimalt ressourceforbrug for at lokalisere de bygninger, der har behov for ekstra opmærksomhed – eksempelvis ved afrapportering til EU taxonomi, FN’s Verdensmål eller andre ESG-parametre eller for at optimere bygningernes drift og ejendomsværdi.

Kom videre med commissioning

Med Sweco får du specialiserede driftskompetencer fra mere end 90 medarbejdere, som besidder en unik kombination af ingeniørfaglig viden og teknisk-praktisk erfaring. Flere af vores specialister er også akkrediterede i commissioning fra USA. Som dansk foregangsvirksomhed for commissioning kan Sweco bidrage med den største viden på området. Vi har blandt andet været pennefører på standarder og vejledninger, herunder Dansk Standard for Commissioning (DS 3090). Sweco er medforfatter på både europæiske og amerikanske standarder gennem vores samarbejde med organisationerne REHVA og ASHRAE.

Hvor meget kan det betale sig at investere i commissioning?

Er du interesseret i den dokumenterede værdi af commissioning-processen, så følg vores europæiske forskningsprojekt QUEST. Formålet med projektet er at give investorer i byggeri et værktøj til at beregne forventet tilbagebetaling på investeringer i commissioning.

QUEST forsker vi i at minimere omkostningerne ved dårlig kvalitet i byggeriet, og i hvad den indsats er værd. I projektet er der blandt andet udviklet et analyseværktøj, der kan hjælpe med at finde den rette commissioning-proces, hvad den koster samt hvad investeringen giver i afkast.

Prøv værktøjet her

placeholder small

Jonas Jacobsen

Teamleder / Aalborg

Vil du vide mere om commissioning?

Send os dit spørgsmål, og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.