0 af 0 for ""

Teglværks Lunden

Herning

Teglværks Lunden

Boliger tæt på natur og sø 

Sweco Architects har udarbejdet idéoplæg for et nyt boligområde til almene boliger ved Teglværkssøen i Herning.

Projektet indeholder 64 almene lejeboliger, som indpasser sig i omgivelserne, og hvor der er plads til fællesskab og rekreative muligheder på de omgivende grønne områder.

Lokation
Herning
Bygherre
FællesBo
Areal
Ca. 3.900 m2 boligbebyggelse.
Rådgiverrolle
Byplan- landskab og arkitektrådgivning
Status
Realiseret, 2018

Boligområde til tæt-lav bebyggelse og etageboliger

Boligerne placeres i en vifteform mod søen, så der skabes kontakt mellem søen og de fælles grønne opholdsarealer i området. Boligtyperne varierer fra ganske små lejligheder på 40 m² til rækkehuse på 112 m², så der opnås en blandet beboersammensætning.

Alle rækkehuse og stuelejligheder har i stueetagen syd eller sydvest vendte terrasser, hvilket skaber optimale solforhold. Der er mulighed for, at beboerne kan mødes på de grønne fællesområder mellem boligerne. Her vil der være forskellige opholdsmuligheder og plads til leg og aktiviteter.

Ved at tynde ud i beplantningen omkring søen, vil der skabes bedre visuel forbindelse til søen og den vil få en åben og imødekommende karakter. Den rekreative sti, som etableres omkring søen vil give mulighed for at bevæge sig rundt omkring søen, hvor der på udvalgte punkter kan skabes opholdssteder.

De større grønne flader mellem bygningerne bearbejdes på en enkel men effektfuld måde, så der dannes centrum for ophold og aktivitet. Der defineres en zone eller et rum, som på elegant vis skaber form uden at være et tilført element som f.eks en hævet græsflade.

Andre rumskabende elementer er eksemelvis en cirkel af kampesten omkring et træ eller bålsted eller en nedsænkning af terræn med kantsætning der opfordrer til ophold og boldspil i lavningen.

Teglværks Lunden - Sweco Architects
Teglværks Lunden - Sweco Architects

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.