0 af 0 for ""

Talentskolen set udefra

Herning

Talentskolen

Talentskole og sportscenter

Talentskolen bliver en moderne skole både udvendigt og indvendigt med fokus på arkitektur, men også på samarbejde, læring og kreativitet.

Lokation
Herning
År
Forventes realiseret i 2021
Bygherre
Herning Kommune
Samarbejdspartnere
ÅF | KPC
Areal
9.000 m²

Projektet opføres i forbindelse med det eksisterende Herning Sportscenter, der også udvides med en ny ankomstbygning og forplads. En central del af projektet bliver også at forbinde det nye samlede sportscenter og talentskolen med den omkringliggende by.

Ankomsten til den nye hovedindgang sker via en stor, ny forplads, som bliver stedets nye omdrejningspunkt. På forpladsen får elever og fritidsbrugere glæde af forskellige aktivitetselementer, boldbaner og opholdsmuligheder, der hver især opfordrer til bevægelse, leg, fordybelse og læring. Visionen om at vende centerets ”ansigt” mod syd understøttes af arkitekturen, hvor udformningen af både forpladsen og hovedindgangen har en naturlig dragende effekt, når man ankommer til sportscenteret.

Indgangen til Talentskolen
Fællesareal på Talentskolen

”Der er en række rigtig fine arkitektoniske greb i vinderprojektet. At få en ny samlet ankomst til centret vil løfte hele området. Samtidig leverer vi, med den nye opvisningshal og en ekstra mindre hal, nogle meget tiltrængte kvadratmeter, som foreningslivet i Herning har efterlyst længe. Kombinationen af nogle af vores mest talentfulde unge mennesker og de helt enestående faciliteter vi nu får i det udvidede Sportscenter Herning, er intet mindre end verdensklasse,” siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune Johs. Poulsen i en pressemeddelelse.

Det samlede nye byggeri står færdigt i 2021, og det er eleverne fra de nuværende talentklasser på Sønderagerskolen, der kan se frem til at rykke ind på den nye talentskole.

”I dag ligger sportscenteret frakoblet byen og områdets infrastruktur. Derfor opleves stedet ikke som en integreret del af Herning. En af de arkitektoniske udfordringer er derfor at koble det nye sportscenter og talentskolen sammen med resten af byen. Det gør vi bl.a. ved at omdanne bygningernes nuværende bagside til en ny forside, hvor vi arbejder aktivt med ankomsten til sportscenteret, så det fremover vil åbne sig op mod byen og aktivt invitere brugerne indenfor.” – Peter Kristiansen, kreativ leder for Undervisning og Fritid

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.