0 af 0 for ""

Kloakrør ved flod i Pakistan

Pakistan

Spildevandsprojekt i Lahore

Sweco gennemfører en stor forundersøgelse forud for konstruktionen af et rensningsanlæg i Pakistans andenstørste by Lahore. Byen med 11 millioner indbyggere er udfordret af manglende kloakering og rensningsanlæg, hvorfor enorme mængder spildevand løber urenset ud i byen og i naturen.

Lokation
Lahore, Pakistan
Kunde
Danida Sustainable Infrastructure Finance
Samarbejdspartnere
Vandcenter Syd (Danmark) | JERS (Pakistan)
Ydelser
Forundersøgelse af spildevandsopsamling og renseanlæg.
Status
2021 – 2023
Verdensmål
6, 7, 11, 13 og 14
Kloakrør ved flod i Pakistan
Forurenet flod i Pakistan

Danida Sustainable Infrastructure Finance støtter det lokale spildevandsselskab ved at gennemføre et feasibility study for spildevandsopsamlingen og et nyt rensningsanlæg, der skal servicere et af de seks områder, som den kæmpe by er inddelt i.

I forundersøgelsen sammenligner Sweco en række industrielle og private løsninger til spildevandsopsamling og rensning baseret på tekniske, miljømæssige, socioøkonomiske, institutionelle og finansielle hensyn med det formål at vælge den bedste løsning baseret på projektets levetidsomkostninger. Senere står Sweco for projekteringen af kundens valgte løsning med input fra lokale interessenter.

Forurening, tørke og klimaforandringer

Lahore er en industriel hub i Punjab-provinsen, der er Pakistans økonomiske vækstmotor. Miljøet i byen lider under et enormt pres fra forurening fra industri og husholdninger pga. mangel på renseanlæg. Dette forværres af bekymringer om klimaforandringer og lange tørkeperioder, der gør behandlet spildevand til en værdifuld vare og en udnyttelse af de knappe vandressourcer.

Sweco har erfaring inden for opsamling og behandling af spildevand i Sydasien, herunder fra Bangladesh, Indien, Sri Lanka og Bhutan og har gennemført et lignende projekt i Faisalabad, Pakistans tredjestørste by.

Projektet bliver gennemført i et tværfagligt team bestående af medarbejdere fra Swecos internationale afdeling og danske vandafdeling. Samarbejdet giver et bredt udvalg af løsninger og bringer dansk knowhow tilpasset den lokale kontekst.

25 års erfaring i Pakistan

Sweco har samarbejdet med Danida i over 40 år i vandsektoren og er Danmarks mest erfarne rådgiver inden for feasibility studies i vandsektoren for de helt store byer i Sydasien. Sweco har arbejdet i spildevandssektoren i alle lande i regionen, og erfaringen i Pakistan går 25 år tilbage.

Forurenet flod i Pakistan

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.