0 af 0 for ""

Sommerfugleengen fra oven

Silkeborg

Sommerfuglengen

100 rækkehus i naturskønt område og hjemsted for bl.a. sommerfugle

I den vestlige del af Silkeborg ligger Sommerfuglengen, et boligbyggeri bestående af 102 rækkehuse. Projektet ligger i et naturskønt område med bl.a. en højmose og er hjemsted for sommerfugle, som der i projektet tages særligt hensyn til.

Vi har i Sweco fulgt projektet hele vejen fra byplanlægning til projektering og har igennem tæt samarbejde i alle processerne, sikret muliggørelsen af det ønskede projekt.

Lokation
Silkeborg
Bygherre
Birch Ejendomme
Areal
102 boliger, ca. 9.400 m²
Rågiverolle
Totalrådgivning
Status
Realiseret 2021
Sommerfugleengen udendørsareal
Børn leger ved Sommerfugleengen

Som en vifte i naturen

Sommerfuglengen er placeret som en vifte i landskabet med sine grønne tage – omkranset af naturen, og med et større fritlagt areal som grænser op til naturområdet nord for området.

På dette areal er et fælleshus placeret til områdets beboere, som omkranses af eng og dels skaber en buffer til højmosen, samtidig med at det frigiver et stort areal til sommerfuglene.

Rækkehusene er placeret langs et fælles ankomststrøg med tætte bilfri gadeforløb, der indbyder til ophold, leg og det uformelle møde mellem naboerne. Endelig indbyder gaderne til det nære fællesskab, mens fælleshuset og det omkringliggende grønne areal indbyder til fællesskabet for hele området beboere.

Sommerfugleengen udendørsareal

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.