0 af 0 for ""

København

Sluseholmen, Karré L

Varierende facader og materialer skaber individuelle byhuse

På en af Sydhavnens største grunde, byggefelt L, har vi opført 22.500 kvadratmeter boliger og iværksætterboliger. Den arkitektoniske inspiration er hentet i kanalbyer som Hamborg og Amsterdam, hvor de varierende materialer og detaljer sikrer, at den samlede karrébebyggelse fremstår som individuelle byhuse.

Lokation
København
Areal
22.500 m2
Bygherre
Danica Ejendomsselskab
Status
Realiseret i 2021
Ydelser
Arkitektrådgivning
Entreprenør
KPC
Ingeniør
Afry

I samarbejde med bygherre har vi evalueret på byggefelterne og tilpasset facader og overflader, så de varierer i både farver og materialer, ligesom vi gået fra hvide trappeopgange og facader i ren mursten til at designe opgange med forskellige materialer og belysning og facader i både tegl, metal, beton og skærmtegl.

Lokalplanen dikterer et facadeskift per antal meter og byggefelt L er det hidtil største; her er 21 forskellige facadeudtryk, og alle facaderne er unikke. Ikke kun murværket er forskelligt fra hinanden, men også vinduer, mørtelfarver, murforbandt, fugefarver, inddækninger og murkroner.

”Vi vil gerne gøre oplevelsen af at komme hjem anderledes end i normalt nybyg, hvor alle opgangene ligner hinanden og alle lejlighederne er helt hvide med hvide terrazzofliser og hvide vægge – det kan blive lidt for sterilt. Her har vi, sammen med Danica designet opgange, der giver følelsen af at komme ”hjem”. Der er højt til loftet, vi har arbejdet med farverne på vægge og gulve samt en dekorativ belysning med karakter både i opgangene og udenfor. Når man går langs facaden, må man gerne tænke ’wow’, fordi det skiller sig ud og kan noget andet.” Bjørn Mogensen, arkitekt og kreativ leder i Transformation. Læs hele interview her

Levende i gadeplan

For at sikre at den nye bydel bliver så levende og funktionel som mulig, er der i stueetagen gjort plads til flere sundheds- og erhvervslokaler. Her er der fx gjort plads til almen lægepraksis og forskellige speciallæger samlet omkring en fælles reception på første sal. I stueetagen er der apotek, cafe og fitnesscenter samt en række iværksætterboliger, hvorfra der kan drives erhverv.

I Sluseholmens nye Sundhedshus har vores team af indretningsarkitekter arbejdet med farverige og unikke indgangspartier i grøn og sort/hvid flisebeklædning, der møder patienter, medarbejdere og besøgende, når de træder ind i opgangen. Sundhedshusets inventar er desuden specialdesignet, og vi har haft fokus på dels at skabe en attraktiv arbejdsplads samt skabe en hyggelig og inspirerende atmosfære for patienter.

Kanalkarakter

Havnen, kanalerne og broerne er noget af det bedste ved Sluseholmen, og derfor har vi haft særligt fokus på at bringe nærheden til vandet i spil. Både fra selve lejlighederne mod vandet og i opholdsområderne omkring bygningen. Her er der for eksempel en lille hjørneplads, hvorfra man kan nå vandet og stuelejlighederne mod kanalen har fået trin ned til en platform, hvor man kan fortøje en kajak.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.