0 af 0 for ""

Cyklister ved Silkeborg Trailcenter

Silkeborg

Silkeborg Trailcenter

Nyt mødested i Danmarks Outdoor Hovedstad

Løbe- og mountainbikeruter, yoga, ældremotion og fællesarealer i naturligskønne omgivelser kan i 2022 begynde ved Silkeborg Trailcenter. Her opfører vores arkitekter i samarbejde med Lokal- og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Silkeborg Kommune det kommende Silkeborg Trailcenter på grænsen mellem natur og byen.

Lokation
Silkeborg
Bygherre
Silkeborg Kommune
Status
Forventes realiseret i 2022
Ydelser
Arkitektrådgivning
Samarbejdspartnere
Lokal- og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Silkeborg Kommune
Cykelbane ved Silkeborg Trailcenter
Facade ved Silkeborg Trailcenter

Inspirerer til naturoplevelser

Silkeborg Trailcenter bygges ved Ferskvandscentret og bliver placeret på den nordvestlige del af parkeringspladsen på Vejlsøvej tæt på skov, vand og by. Trailcentret skal med sin centrale placering tæt på både byen og naturen være nemt for borgerne at bruge, ligesom det skal inspirere både privatpersoner og foreninger til nye måder at bruge naturen på. Eksempelvis kan skoler bruge bygningerne som afsæt for idræt i naturen, mens ældrecentre kan gøre trailcentret til et udflugtsmål.

Multihus i naturtræ

Trailcentret bliver etplans længehus i sort træ med en indre kerne af naturtræ, der er designet ud fra brugernes ønsker og visioner omsat til en arkitektur, der skaber fællesskaber. Trailcentret vil rumme både klublokaler, træningsrum samt omklædning, bad og toiletter.

Huset bygges op omkring et knapt 77m2 stort fællesrum, der er omkranset af tre glasvægge. Disponeringen skaber en overskuelig og inviterende bygning, der via en glasfoldevæg kan forbinde fællesrummet med et 114 m2. stort overdækket udeareal. De nære udearealer består af opholdsområder, serviceområder og aktivitetsområder, hvorfra der er direkte adgang vandrestier, løberuter, MTB-spor og andre trails.

Silkeborg Trailcenter vil komme til at hænge naturligt sammen med de to nye søbade ved Almind Sø – Østre- Vestre søbad – og andre aktiviteter, der giver brugerne en endnu bredere vifte af aktivitetsmuligheder i området i Danmarks Outdoor Hovedstad.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.