0 af 0 for ""

Halsskov Havn

Korsør

Halsskov Havn

Et karakteristisk vandsportscenter med fokus på genanvendelse

Det nye vandsportscenter ved Halsskov Færgehavn er områdets nye karakteristiske vartegn og fokuserer på genanvendelse af havnemiljøets materialer for at bevare stedets rå karakter.

Halsskov Havn
Halsskov Havn
Lokation
Korsør
År
Realiseret

Med sin gule signalfarve kan det nye udspringstårn ved Halsskov Færgehavn ses fra Storebæltsbroen, og er således blevet områdets nye, synlige pejlemærke. Det karakteristiske udspringstårn, som er bygget af containere, er en central del af det nye vandsportscenter og er designet til udspring fra 4, 8 og 11 meter.

I arbejdet med Halsskov Havn er der lagt vægt på at bevare stedets særlige rå karakter i både valg af nye materialer og genanvendelsen af eksisterende. Eksempelvis er de rå betonmoler  synliggjort og fragmenter af bolværk og havneinventar er bevaret. Som et gennemgående tema, er der i projektet forsøgt genbrugt så mange materialer som muligt fra den tidligere havn – enten direkte eller via upcycling.

Genanvendelse af havnemiljøets materialer

Områdets afspærringer og bænke består således af det tidligere bolværk fra færgehavnen, mens alle nye træbelægninger består af opsavet bolværk. Facilitetsbygningerne, der er opbygget af skibscontainere, er i projektet beklædt med varmebehandlet træ fra bæredygtigt skovbrug, der sikrer minimalt vedligehold. På energisiden er der anvendt LED belysning for at minimere det samlede forbrug.

I projektet indgår desuden en klatrevæg på ydersiden af molen, tre nye beachvolley baner, et udsigtspunkt ved den yderste mole samt direkte adgang til vandet via lejdere, ramper og flydeplatforme. Derudover er der etableret en facilitetsbygning med toilet, omklædningsrum, depot og udendørs bad i forbindelse med etablering af ”Blå flag strand”.  Trampestierne i området er derudover opgraderet og ankomstvej og parkeringsområde er istandsat.

Vi har ageret totalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt på første etape af vandsportscenteret.

Halsskov Havn
Halsskov Havn
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.