0 af 0 for ""

Papirfabrikken

Silkeborg

Papirfabrikken

Fra industriområde til moderne bydel med boliger, erhverv og kulturfaciliteter

Da produktionen på Silkeborg Papirfabrik ophørte, blev fabriksområdet på opkøbt med henblik på at omdanne industriområdet til en ny, attraktiv bydel.

Kontor
Papirfabrikken
Mødelokale
Lokation
Silkeborg
Bygherre
Jægersborg Invest A/S
År
Realiseret, 2004
Areal
45.000 m²

Vi har stået for hele områdets omdannelse, der bla. omfattede lanskabsbearbejdning, nybyggeri og renovering af eksisterende bebyggelse.

Først begyndte man at genanvende fabriksbygningerne på Den Gamle Papirfabrik til nye formål med private virksomheder, institutioner og kulturelle aktiviteter. Endelig har vi opført nyt boligbyggeri i kanten af området, som i dag fremstår som en integreret del af Silkeborg.

Revitalisering giver nye funktioner

I transformationsprocessen blev der desuden renset ud i områdets gamle bygningsbestand, fjernet mellembygninger, bygget hovedbygningerne om til hotel, biograf og kontorvirksomheder og lagt nye længehuse på rad og række i tilslutning til de bevarede arbejderboliger.

Også rummene mellem og omkring bygningerne er bearbejdet og omdannet til opholdspladser, parkering og promenader langs åen. Her gennemføres løbende en række bolig-, erhvervs-, og kulturprojekter både i form af nybyggeri og renovering af den tidligere industribebyggelse.

Papirfabrikken
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.