0 af 0 for ""

Norrbotniabanan

Sverige

Norrbotniabanan

Sweco designer del af Norrbotniabanan i Sverige

Den svenske trafikstyrelse har givet Sweco til opgave at designe den helt nye jernbane mellem Norra Tuvan og det centrale Skellefteå, som er en del af Norrbotniabanen. Det forventes, at arbejdet varer indtil 2031. Projektet har en samlet værdi på cirka 200 millioner svenske kroner.

270

kilometer ny jernbane

Lokation
Sverige
Kunde
Trafikstyrelsen
Status
Løbende frem til 2031
Foto
Patrick Degerman
Kilde
norrbotniabanan.se

270 kilometer ny jernbane

Norrbotniabanen er skal forbinde Umeå og Luleå og omfatter 270 kilometer ny jernbane langs Norrlandskysten. Swecos opgave indebærer at detailprojektere og udarbejde byggevejledninger for strækningen fra Norra Tuvan til det centrale Skellefteå.

Den strækning, der skal designes, går fra passagen over Skellefte Å i øst og parallelt med den eksisterende jernbane gennem det centrale Skellefteå. Ud over at håndtere kompleksiteten ved at designe i et bymiljø er fokus i arbejdet på flere bæredygtighedsaspekter: sociale og økonomiske aspekter og sikring af, at anlægget kan bygges med så lille en klimapåvirkning som muligt.

Arbejdet med byggevejledninger forventes at vare indtil 2024, hvorefter et rådgivende opdrag vil løbe indtil 2031. Kontraktens værdi er cirka 200 millioner svenske kroner.

”Jeg er meget stolt over, at Sweco har fået til opgave at designe den vigtige strækning gennem Skellefteå på den helt nye jernbane, der skal køre mellem to af de største byer på Norrlandskysten. Vores opgave er meget kompleks, da det drejer sig om at designe en ny jernbane i et bymiljø, og det er afgørende, at vi gør det på en innovativ og bæredygtig måde med så lille indvirkning på miljøet og omgivelserne som muligt,”

Jan Thulin, divisionschef for Swecos jernbanekonsulenter.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.