0 af 0 for ""

Bergen city light rail

Norge

Bergen City Light Rail

Byudvikling på skinner

Bergen letbane er et offentligt transportnetværk, der er nøglen til at minimere CO2-udledningen fra passagertrafikken i Bergen, Norges næststørste by.

Sweco fik i 2015 til opgave at føre tilsyn med planlægningen og designet af letbanens fjerde fase; en ny linje mellem Bergens centrum og forstaden Fyllingsdalen, som både vil løbe over jorden og gennem tunneller og desuden omfatte letbanens første underjordiske station.

Lokation
Bergen | Norge
Kunde
Bergen Kommune | Bybanan Utbygging
År
2015
Ydelser
Over 300 medarbejdere | 18 ekspertiseområder | Seks lande
Verdensmål
9, 11 og 13
bergen city light rail
bergen city light rail

Digital teknologi i alle faser af projektet

Innovative løsninger og tværfagligt samarbejde danner grundlaget for det digitale design af bybanen i Bergen.

Sweco har leveret ekspertise i alle projektets faser – lige fra miljøgodkendelser til planlægning og design. Brugen af digital teknologi har sikret et effektivt samarbejde med kunden, kolleger og andre projektleverandører.

Fra planlægningen af stationsområdernes og det omkringliggende miljøs udformning, herunder gader, offentlige parker, fodgænger- og cykelstier, til planlægning og design af tunnelarbejdet er den nye letbanelinje og alle tilknyttede komponenter modelleret i 3D.

Effektivt arbejde med koordinering og automatisering har også sparet et betydeligt antal arbejdstimer og har desuden forkortet planlægningsperioden og reduceret fejl.

Der blev udviklet en digital platform sammen med kunden for at samle planlægningen og gennemførelsen af projektet. Alt fra undersøgelser af alternative ruter til det endelige, detaljerede tekniske design er planlagt, koordineret og verificeret ved hjælp af dette digitale værktøj, som har givet Bergen Kommune store besparelser og øget effektivitet.

Parallel planlægning og informationsdeling i realtid

Sweco har arbejdet systematisk med parallel planlægning i stedet for traditionel sekventiel planlægning. Det har gjort det lettere for kunden at komme med kommentarer og forslag og har reduceret den tid, der normalt er nødvendig for at træffe beslutninger eller foretage justeringer. Et yderligere plus er, at alle, der arbejder på projektet, modtager de samme oplysninger i realtid.

Investering i fremtiden

Det forudses, at hver norsk krone, der investeres i projektet, forventes at generere 30 kroner i form af øget økonomisk aktivitet i det nærmeste område. Den betydelige investering, der er foretaget i dag, indebærer også mulighed for et fremtidigt afkast ved at reducere klimapåvirkningen fra trafikken.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.