0 af 0 for ""

Metro Noord Bruxelles

Belgien

Metro Noord Bruxelles

Et komplekst metro- og tunnelprojekt

Metro Noord-projektet omfatter en udvidelse af metroen i Bruxelles i retning af Schaerbeek og Evere. Den nye rute er en kærkommen tilføjelse til den overbelastede sporvognslinje og kommer til at håndtere 60.000 passagerer om året.

Lokation
Bruxelles | Belgien
År
2011 – 2024
Rolle
Hovedrådgiver
Samarbejdspartnere
Amberg Engineering sa | SM Métro | TPFE-Bagon | SM Van Campenhout-AREP

I 2009 overdrog Beliris forundersøgelserne af udvidelsen af metroen i Bruxelles til det midlertidige partnerskab Bureau Métro Nord (BMN), hvor Sweco har lead.

Sweco har været tilknyttet projektet som hovedrådgiver siden 2011 og har skullet styre og lede det yderst omfattende projekt med mange grænseflader og discipliner i flere forskellige faser.

Den første del af undersøgelsen, ”Socioøkonomiske muligheder og strategi”, blev afsluttet i 2012. Anden del er også afsluttet og vedrørte den tekniske og geotekniske gennemførlighed med henblik på at fastlægge den ideelle rute for metrolinjen mellem Noordstation og Bordet. Den tredje del af undersøgelsen vedrører foreløbigt design og er ved at blive færdiggjort.

Metro Noord Bruxelles
Metro Noord Bruxelles

Fastlæggelse af rute

Regeringen i Bruxelles har valgt ruten ”Det tætbefolkede Schaarbeek-kvarter”. Denne rute har det største passagerpotentiale og er den korteste og dermed den billigste af de tre forskellige ruteforslag. Ruten scorede også bedst med hensyn til teknisk gennemførlighed.

Den nye 4,36 km lange metrolinje består af syv underjordiske stationer: Liedts, Collignon, Verboeckhoven, Riga, Linde, Vrede og Bordet. Den nye metrotunnel bygges ved at bore en tunnel med en diameter på 9,8 meter.

Bruxelles’ regering har placeret Metro Noord-terminalen i Bordet, men bevarer muligheden for at flytte denne metrolinje til Haren på et senere tidspunkt. Efter planen bliver metrolinjen taget i brug i 2025.

Vil du vide mere om vores metro og letbane-projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.