0 af 0 for ""

Carlsberg Station ved Carlsberg Byen

København

Carlsberg Station

Etablering af ny station til Carlsberg Byen

Carlsberg Station er en del af den nye bydel Carlsberg Byen i København. Stationen er én af hovedstadens travleste stationer og erstatter Enghave Station.

Projektet omfatter etablering af ny station beliggende vest for Vesterfælledvej i Carlsberg Byens sydøstlige hjørne tæt på uddannelsesinstitutioner og boliger. Nedlæggelse og fjernelse af Enghave S-togstation efter ibrugtagning af Carlsberg Station var også omfattet af projektet.

Lokation
København
År
2012 – 2016
Bygherre
Carlsberg Byen P/S
Areal
Ca. 15.000 m2
Entrepriseform
Hovedentreprise
Ydelser
Projektforslag, forundersøgelser, forprojekt inkl. myndighedsbehandling, hovedprojekt, udbud og kontrahering, samt byggeledelse og tilsyn
Rådgiverrolle
Totalrådgiver
Underrådgivere
Atkins Danmark A/S og Gottlieb Paludan Architects A/S
Samarbejdspartnere
Banedanmark og DSB
Fotos
Gottlieb Paludan Architects
Perron ved Carlsberg Station
Tog suser forbi Carlsberg Station

Udformning af stationen

Stationen blev anlagt mens jernbanen var i drift og blev derfor udført i etaper. Enkelte arbejder blev udført i sporspærringer, og nat-, weekend- og ugespærringer var nødvendige. For at opnå et optimalt samspil mellem en rationel udførelse og minemale gener for banedriften, blev konstruktionerne udført i en kombination af præfabrikerede og insitu-støbte elementer, der tilgodeså de æstetiske og drift- og vedligeholdelsesmæssige krav og ønsker.

Stationen er anlagt med en ø-perron, idet det vestgående S-togsspor sidetrækkes for at give plads til perronen. Stationens forplads består af to udkragede brodæk, som rækker ud over det nordlige S-togsspor og skaber adgang via trapper, elevator og rulletrappe til Ø-perronen. På stationens forplads er der etableret cykelparkering, informationer, belysning m.m.

Stationen består af adgang ved trappe dels ved den nuværende Vesterfælledvej bro, dels ved en ny vejbro mellem Vigerslev Allé og Carlsberg Byen. På perronen er der etableret teknikrum til informationssystemer, tekniske installationer og rengøring m.v.

12.000 rejsende i døgnet

Det forventes at den nye S-togstation ved fuld udbygning af Carlsberg Byens arealer vil få omkring 12.000 afrejsende passagerer pr. døgn. Dermed bliver stationen én af de travleste S-togsstationer efter Nørreport Station og Københavns Hovedbanegård. Det forventes yderligere, at stationen skal fungere som trafikterminal for S-tog og busser, med omskiftning mellem S-tog og en række A-busser og lokalbusser.

Stationsprojektet er gennemført i henhold til aftale mellem Transportministeriet og Carlsberg Byen P/S.

Aften ved Carlsberg Station
Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.