0 af 0 for ""

Kunstnerkarreen facade

Ørestad

Kunstnerkarréen

DGNB-certificerede boliger med fokus på indeklima, dagslys og gode udearealer for beboerne

Kunstnerkarréen er et nyt boligområde i Ørestad Syd, som ligger omgivet af Kalvebod Fælleds vidtstrakte natur. Bebyggelsen består af mindre rækkehus-karréer med i alt 95 boliger.

Kunstnerkarreen tagareal
Kunstnerkarreens facade
Lokation
Ørestad, København
År
2019
Bygherre
KPC
Areal
9.100 m²
Verdensmål
3, 7, 11, 12 og 13

Kunstnerkarréen er udført i kvalitetsmaterialer, hvilket medfører lave drifts- og vedligeholdelsesudgifter for beboerne. Den høje materialekvalitet er også en af grundene til, at Ørestadens nye boligbyggeri er tildelt bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Certificeringen betyder, at Kunstnerkarréens beboere har sunde boliger med en god luftkvalitet, hvor det atmosfæriske indeklima lever op til nogle af de strengeste krav i branchen i forhold til afgasning og miljøskadelige stoffer i de anvendte byggematerialer.

Udover indeklimaet har der været et stort fokus på at skabe gode dagslysforhold i Kunstnerkarréens boligerne og på at sikre private udearealer for alle beboere – derfor er alle boliger indrettet med private terrasser, forhaver eller altaner. Derudover er der indrettet fælles udearealer med aktivitets- og opholdsmuligheder for både unge, familier, enlige og ældre – her er det tanken, at beboerne skal mødes på tværs af alder omkring aktiviteter, leg og ophold.

Et mangfoldigt boligområde

Kunstnerkarreen er udformet, så bebyggelsen varierer i højden mellem tre og seks etager, og etageboligerne er tilpasset, så der sikres mest muligt sollys i de fælles, udendørs opholdsarealer, der er indrettet i bebyggelsens gårdrum.

Kunstnerkarréen rummer forskellige boligtyper – bl.a. familierækkehuse med fem værelser og lejligheder af forskellige størrelser, som vil tiltrække både par, singler, mindre børnefamilier, unge og seniorer. Målet er at skabe et mangfoldigt boligområde med en beboersammensætning præget af forskellighed. De forskellige boligtyper giver også mulighed for, at flere generationer i en familie kan bosætte sig i hver sin bolig men i samme karré og område.

Kunstnerkarreen fællesareal

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.