0 af 0 for ""

Togskinner i fart

Sverige

Højhastighedsjernbane mellem Hässleholm og Lund

70 km. dobbeltsporet højhastighedsbane

Der skal anlægges en ny dobbeltsporet højhastighedsstrækning på cirka 70 kilometer mellem Hässleholm og Lund i Sverige.

Af den svenske trafikstyrelse har Sweco fået til opgave at undersøge forskellige alternativer til placeringen af den nye jernbane. Projektets anslås at have en samlet værdi på 200 millioner svenske kroner.

320

kilometer i timen

Lokation
Sverige
Kunde
Trafikstyrelsen
År
2019 – 2023
Ydelser
Lokaliseringsundersøgelse

Kortere rejsetid mellem Malmö og Stockholm

Hässleholm-Lund er en af strækningerne i et nyt højhastighedsjernbanenet mellem Stockholm og Göteborg og Malmö. Banen løber gennem hjertet af Skåne og er nøglen til at forbinde det sydlige Sverige med Stockholm. Hässleholm-Lund er en 70 kilometer lang dobbeltsporet højhastighedsjernbane med en tophastighed på 320 km i timen.

Når den nye hovedlinje er færdig, vil rejsende kunne komme fra Stockholm til Malmø på betydeligt kortere tid end de 4 timer og 25 minutter, som det tager i dag. Med forbindelsen følger en øget tilgængelighed, således at virksomheder og mennesker vil blive bragt tættere sammen.

Den lokaliseringsundersøgelse, som Sweco har fået til opgave at udføre, er en del af udarbejdelsen af jernbaneplanen, som har til formål at identificere, undersøge og sammenligne forskellige mulige ruter for jernbanen og analysere placeringen af de tilhørende stationer.

”Den nye jernbane er en vigtig service for mange og en vigtig faktor for at forbedre pendlingen i regionen og bringe de store byer tættere på hinanden. Den vil være med til at forkorte rejsetiden mellem Stockholm og Malmø og øge kapaciteten for godstrafikken. Vi er glade for at arbejde tæt sammen med den svenske transportstyrelse om at foreslå den optimale rute for jernbanen og fortsat bidrage til bæredygtigt rejseliv,” siger Ann-Louise Lökholm Klasson, direktør for Sweco Sverige.

Undersøgelsen blev sat i gang i 2019 og forventes at være afsluttet inden 2023.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.