0 af 0 for ""

Herning+ Townhouses

Herning

Herning + Townhouses

11 nye byhuse på den tidligere sygehusgrund i ny Herning bydel

På den tidligere sygehusgrund i Herning er den nye bydel, Herning +, for alvor ved at tage form. Tilbage i 2018 vandt vi konkurrencen som arkitekter i forbindelse med udviklingen af et større boligområde med etageboliger, ungdomsboliger, højhus, butikker og townhouse. Første skridt mod realiseringen af den nye bydel er 11 selvstændige townhouses.

Byhusene i Herning + tager sit arkitektoniske udgangspunkt i et af Hernings ældste byggerier, sygehusbyggeriet, og er tilpasset med rødlige teglsten og detaljerige facader, og spiller på den måde smukt sammen med områdets eksisterende røde sygehusbygninger fra 1900-tallet.

Herning + Townhouses vandt Herning Kommunes Bygningspræmieringspris i 2022

Lokation
Herning
År
Realiseret, 2022
Bygherre
Nordstern
Areal
1.350 kvm
Ydelser
Arkitektrådgivning
Samarbejdspartnere
AFRY

Røde teglsten og detaljerige facader skaber referencer til det gamle sygehus

Alle 11 townhouse er opført i tre etager og med et markant tag, der visuelt bringer byggeriet ned i skala. Selvom de nye townhouse på Skolegade står side om side, er murværksdetaljerne i murværket bl.a. med til at sikre, at de alligevel fremstår individuelt, og giver en oplevelse af byhuse, som er karakteristisk for gadeforløbet.

“I forhold til nogle af Danmarks gamle købstæder er Herning en forholdsvist ung by. Derfor er det vigtigt at bearbejde byens historie nænsomt og bevare elementer fra den eksisterende arkitektur. Selvom vi har taget udgangspunkt i det gamle sygehus, tilføjer de opførte townhouses alligevel byen noget nyt. Den får et miks af gammel og moderne arkitektur, og på den måde er der plads til både historie og nytænkning”, siger Rasmus Strebøl, arkitekt i Sweco Architects.

På facaden mod haverne, har vi arbejdet med et karnapmotiv, hvor husets køkken er placeret. Karnappen har et stort vindue, der skaber en flydende overgang mellem inde- og uderum. Om sommeren kan den åbnes, og beboerne kan række den friske salat ud til middagsgæsterne i haven. På de øvrige etager er stuen og værelserne placeret. Herfra er der udsigt ud over Sygehusparken og parkens store træer.

Vi har prøvet at medtage flere af de hundrede år gamle detaljer fra stedet i byggeriet og fortolket dem på ny. Det ses bl.a. ved detaljeringen i murværket rundt om vinduerne og ved markeringen af indgangen. Alle byggerier i den nye bydel bliver i røde tegl, så det bliver en lille rød by. På den måde bliver det gamle sygehus forstærket i hele området som en rød tråd” – Peter Iversen, arkitekt i Sweco Architects.

Herning+ Townhouses tagrygge
Herning+ Townhouses facade

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.